Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 9 jan 2019

Google Assistant komt naar Google Maps, je lockscreen en meer!

Google wil autorijden nog veiliger gaan maken door Google Assistant beter te integreren in Google Maps, zowel op Android als op iOS. Dat heeft de zoekgigant bekend gemaakt tijdens CES 2019, ‘s werelds grootste elektronicabeurs. Hier kun je alle onthullingen checken.

Google Assistant en Maps

Maar goed, terug naar Maps. Gebruikers kunnen nu met hun stem antwoorden op tekstberichten, muziek en podcasts streamen, en hun vrienden of familie vertellen hoe laat ze naar verwachting aan zullen komen.

Ook kunnen ze zonder hun handen te gebruiken zoeken naar plekken die ze onderweg tegenkomen, of een nieuwe pauze inlassen. Een plek om te stoppen dus. Daardoor kunnen autorijders hun ogen op de weg en hun handen aan het stuur houden.

In het Engels kunnen gebruikers tijdens het autorijden Google Maps openen door “Hey Google, take me home” te zeggen. Dan plant de assistent automatisch de route naar huis. Een andere nieuwe feature, voorlopig enkel beschikbaar, laat gebruikers met een commando hun vluchtstatus raadplegen.

Kamers boeken, lockscreens en vertalen

Internationaal laat Google ook consumenten een kamer boeken in hotels. Daarvoor werkt Google samen met Choice Hotels, AccorHotels, InterContinental Hotels Group, Priceline, Expedia, Mirai en Travelclick. Onderweg houdt de assistent je route en benodigdheden bij in Google Keep of Todoist.

Daarnaast gaat Google het mogelijk maken om de assistent te gebruiken op vergrendelde Android smartphones. Dat is een feature die gebruikers wel zelf aan moeten zetten in hun instellingen. Op dit moment is dat enkel mogelijk op Pixel smartphones, maar binnenkort ook op andere toestellen.

Ten slotte kun je binnenkort op Google Home slimme speakers en schermen gebruik maken van de gloednieuwe Interpreter Mode. Dat is een speciale modus die in real time je gesprekken naar een andere taal kan vertalen. Dan is Google Assistant dus letterlijk je tolk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Assistant komt naar Google Maps, je lockscreen en meer!
Sluiten