Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 25 jul 2018

Eindelijk: Google Maps krijgt ideale feature op desktop

Het leven zonder Google Maps is haast niet meer voor te stellen. Als je je in een stad die je niet goed kent, dan kun je heel makkelijk van A naar B komen door een adres op te geven. Vervolgens geeft hij aan hoe je kunt gaan lopen of op welke manier je het beste het openbaar vervoer kunt nemen. Als je dan eenmaal aan de wandel gaat, dan weet je ten alle tijden waar je je bevindt, zodat je ook een handige indicatie hebt van wanneer je aankomt. Google Maps is er natuurlijk ook nog altijd als dekstop-versie. En die variant heeft nu een handige toevoeging gekregen.

Google Maps krijgt handige toevoeging

Als je bent aangemeld bij Google met je account en op zoek gaat naar een locatie en dan aangeeft wanneer je daar aan wilt komen, dan kun je instellen dat Google je een seintje geeft wanneer het tijd is om weg te gaan. Nu is dit niet iets waar we nog niet eerder van hebben gehoord. Als je Google Maps op je smartphone gebruikt, dan ken je die functie al. Maar als je dus vanaf je werkplek op je laptop hebt opgezocht waar je moet zijn en hoe laat je daar wilt zijn, dan krijg je nu een handige pop-up die aangeeft dat je toch echt weg moet gaan.

Google maps

Op die manier is de kans groot dat je te laat komt bij een belangrijke meeting omdat je zo druk bezig was met je werk. Het is overigens dus wel van belang dat je bent aangemeld bij Google en dat je toestemming geeft om je locatie te tracken. Op die manier kan Google de route op de juiste manier uitrekenen.

Wil je meer halen uit Google Maps? Dan hebben we hier een aantal handige tips en hacks beschikbaar.

Reageer op artikel:
Eindelijk: Google Maps krijgt ideale feature op desktop
Sluiten