Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 2 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Google maps komt met handige nieuwe feature tegen verveling

Het jaar 2020 is bijna tot een einde gekomen en we moeten heel eerlijk zeggen dat het er in de loop der maanden, qua maatregelen en verveling, niet heel veel beter op geworden is. We zitten nog steeds ontzettend veel thuis, de horeca is dicht en zijn niet in de mogelijkheid om bijzonder veel vrienden uit te nodigen. Gelukkig is Google Maps er om ons te helpen.

Google rolt namelijk een gloednieuwe functionaliteit uit voor de applicatie die de gebruikers moet helpen in de strijd tegen de verveling. Een functie die zo aan het einde van het jaar als geroepen komt.

Google Maps krijgt handige nieuwe functie

Google Maps wordt over het algemeen gebruikt als tool om de weg te vinden. Of je nu naar huis wilt of bij iemand even op bezoek moet: het is een handige app om altijd bij de hand te hebben. Toch lijkt Google zijn gebruikers meer te willen bieden met de applicatie. Zo komt het bedrijf met een handige nieuwe functionaliteit om nieuwe plekjes te ontdekken. Een goede toevoeging voor mensen die, bijvoorbeeld, de verveling tegen willen gaan.

Google Maps wordt voorzien een speciale Community Feed waarin mensen kunnen laten weten wat er te doen is in de buurt. Is er bijvoorbeeld een prachtig stukje groen in de buurt waar jij het bestaan nog niet vanaf weet? Dan is het mogelijk om dit met de nieuwe functionaliteit te ontdekken. Het ziet er dus een beetje uit als je feed van Facebook of Instagram, maar dan wel volledig gebaseerd op je locatie. Zo ben je in de mogelijkheid om altijd het mooiste van een bepaalde plek te bezoeken, met dank aan de lokale bevolking!

Het is overigens niet zo dat je volledig gebonden bent aan je locatie. Zo is het ook mogelijk om vanuit je luie stoel thuis alvast de mooie plekken van je bestemming van morgen te bekijken.

Google Maps functie
De nieuwe functionaliteit (Afbeelding: Google)

Tripadvisor

Veel mensen die bekend zijn met Tripadvisor zullen veel onderdelen van de applicatie herkennen. Naast de tips van locals zijn er ook reviews van bepaalde plekken of foto’s van gerechten te vinden. Toch lijkt de functionaliteit van Google toch iets completer te zijn. Zo is het bijvoorbeeld alleen al handig dat de feature centraal te vinden is in een applicatie die je waarschijnlijk toch al regelmatig gebruikt.

Daarnaast is het ook mogelijk om een bepaald bedrijf te volgen. Wanneer je dat doet krijg je updates van het bedrijf. Denk in het geval van je favoriete restaurant bijvoorbeeld aan nieuwe menu-items, gewijzigde openingstijden of speciale acties.

De functionaliteit zal te vinden zijn in de Ontdekken tab van Google Maps. De functionaliteit rolt op dit moment uit voor iOS en Android.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google maps komt met handige nieuwe feature tegen verveling
Sluiten