Ontbytes: Google Maps laat je parkeerdrukte zien, WhatsApp gaat eindelijk geld opleveren en meer

Niets is beter dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de kopieerapparaat. Met vandaag onder meer de nieuwe functie van Google Maps.

Nieuwe functie Google Maps helpt je bij het zoeken naar een parkeerplek

Google heeft een functie toegevoegd aan Google Maps die een indicatie geeft van het aantal vrije plekken bij parkeerplaatsen. Op dit moment is Amsterdam, waar parkeren een drama is, de enige Nederlandse stad die de functie krijgt. Ook in onder meer Duitsland en Frankrijk wordt de functie beschikbaar.

Wanneer je een route instelt op Google Maps verschijnt er een P-teken onder in beeld dat aangeeft hoeveel parkeerplek er in de omgeving is. De informatie waarop de nieuwe functie is gebaseerd is niet realtime, maar maakt gebruik van historische informatie. Volgens de techgigant is dit vergelijkbaar met de druktemeter die Maps toont bij winkels.

Google Maps

WhatsApp voert pilot uit voor geverifieerde bedrijfsaccounts

WhatsApp gaat het binnenkort mogelijk maken voor bedrijven om met hun klanten te appen via WhatsApp. De chat-app is bezig met het verifiëren van de eerste zakelijke accounts.

De zakelijke chats kunnen een mogelijke bron van inkomsten voor de app zijn, die verder gratis en zonder advertenties is. WhatsApp is nu bezig met een pilot waardoor slechts een klein aantal bedrijven toegang heeft tot de chat-app. Mark Zuckerberg (WhatsApp is een dochterbedrijf van Facebook) gaf in juli al aan dat hij hoopt dat de app een beetje sneller doorontwikkeld om geld te gaan verdienen.

Google komt met nieuw Augmented Reality platform voor smartphones

Meer Googlenieuws! Google heeft nieuwe software onthuld voor Augmented Reality (AR) op smartphones. Google maakte gisteren beokend dat de software ARCore op termijn toegang moet bieden tot AR voor honderd miljoen Android-telefoons.

Google had al een AR-platform met Tango, alleen werkte deze software slechts op een aantal smartphones met speciale camera’s. ARCore is een vervanger voor Tango. De techgigant brengt vandaag een testversie van ARCore uit. De uiteindelijke versie moet op alle telefoons gaan werken.

Snackbyte: deze mannen zijn pas echte hoogvliegers

Dacht jij dat je vroeger goed was in het gooien van zelfgevouwen vliegtuigjes of vliegtuigjes van schuim? Think twice. We durven er vergif op in te nemen dat het niet in de buurt kwam van wat deze guys met schuimvliegtuigjes kunnen.

Reageer op artikel:
Ontbytes: Google Maps laat je parkeerdrukte zien, WhatsApp gaat eindelijk geld opleveren en meer
Sluiten