Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 10 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Google Maps voor iOS ook aan de haal met geliefde Chrome-functie

Google heeft de incognitomodus beschikbaar gesteld voor Google Maps op iOS. Daardoor kun je de app gebruiken zonder dat je locatiedata opgeslagen wordt. Als je de modus activeert, dan gebruik je de applicatie als het ware zonder profiel.

Dat heeft Google aangekondigd. De speciale modus werd eerder al tijdens de jaarlijkse Google-conferentie I/O gepresenteerd en is sinds vorige maand beschikbaar op Android.

Incognitomodus voor Google Maps op iOS

De speciale modus, de incognitomodus genoemd, werkt hetzelfde als in de populaire Chrome-browser van het bedrijf. Zodra je de functie activeert, dan slaat de app geen gebruikersgegevens op die vervolgens terug te vinden zijn op je Google-profiel of, in dit specifieke geval, je locatiegeschiedenis binnen Google Maps.

Incognitomodus Google Maps. (Bron: Google)

Wanneer je de modus geactiveerd hebt, dan heb je ook geen toegang tot gepersonaliseerde mogelijkheden. Zo kan Google Maps dus geen aanbevelingen meer doen voor restaurants, door rekening te houden met je smaak en plekken waar je eerder was. Je activeert de incognitomodus door op je profiel aan de rechterkant te tappen (bovenin). In het menu dat nu verschijnt, presenteert de optie zich.

Het kan zijn dat je de app nog moet updaten. Mocht je de mogelijkheid dus niet zien staan in Google Maps op iOS, dan doe je er goed aan de app eerst te updaten en helemaal af te sluiten. Na het opstarten zou het moeten werken. Tap je vervolgens op de modus, dan gebruik je de app alsof je geen Google-profiel hebt: niets van wat je doet komt dan terug in je persoonlijke data.

Update voor Android-gebruikers

Volgende maand komt er overigens ook een update uit voor Android-gebruikers. Die gebruikers krijgen dan de kans hun data in één keer te verwijderen. Net zoals met andere onderdelen van je Google-profiel, kun je straks vanuit de Android-versie van Google Maps aangeven dat je je data na elke drie of achttien maanden automatisch wil laten verwijderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Maps voor iOS ook aan de haal met geliefde Chrome-functie
Sluiten