Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 19 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Google Maps geeft haar kaarten veel meer details dan nu

Vind je dat de kaarten op Google Maps te weinig details hebben? Dan is Google het met je eens. Ze gaan ze nog beter maken.

Google Maps is de meest populaire navigatiedienst ter wereld. De app maakt het leven van veel mensen veel makkelijker. Je hoeft niet meer in de auto te schreeuwen tegen je partner die totaal niet kan kaartlezen. Nee, jouw telefoon vindt gewoon keurig de weg en rekent een andere route uit als er een file op je weg is. Ideaal dus!

Meer details in Google Maps

Desondanks zit Google niet stil. De dienst wil de beste blijven en dus werkt het continu aan verbeteringen. Google Maps krijgt nu een nieuw design waardoor er meer details in de kaarten zichtbaar is. In plaats van de witte kaart die je vaak nu ziet, komen er nieuwe kleuren. Zo is het makkelijker te zien waar besneeuwde bergen, dichte bossen en groene velden zich bevingen. Dit doet Google door het algoritme aan te passen, waardoor alles nog beter zichtbaar wordt.

Google Maps
De oude versus de nieuwe kaart. (Afbeelding: Google)

Naast de natuur gaat Google Maps ook de steden in de dienst aanpassen. Een aantal steden krijgen een meer gedetailleerde weergave. Zo is de lay-out van straten nog beter te zien. Zo zijn bijvoorbeeld zebrapaden, de breedte van de weg en stoepen goed te zien, waardoor het makkelijker is om bijvoorbeeld lopend te navigeren. Tot nu toe lijkt deze functie slechts te worden toegepast in grote steden als New York, San Francisco en Londen. Later moeten er ook andere steden beschikbaar worden.

Google Maps
Meer details over in grote steden. (Afbeelding: Google)

Ook Apple werkt aan verbetering

Google Maps is overigens niet de enige navigatiedienst die flink werkt aan verbetering. Ook Apple Maps is flink bezig met het doorvoeren van nieuwigheden. De dienst werkt net zoals Google aan betere, meer gedetailleerde kaarten, daarnaast besteedt het net als Google ook aandacht aan grote steden. Zo komt daar een dienst beschikbaar die ongeveer hetzelfde is als Streetview.

Google rolt vanaf deze week de nieuwe kaarten uit over de gehele wereld. Wel moet je uitzoeken wil je alle details zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Maps geeft haar kaarten veel meer details dan nu
Sluiten