Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 10 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Google Maps maakt officieel zijn comeback op de Apple Watch

Google heeft deze week een software-update uitgebracht voor Google Maps waarmee ondersteuning voor de Apple Watch officieel teruggebracht wordt. Je hebt hiervoor versie 5.52 nodig op je iPhone. Alleen dan krijg je wederom toegang tot de routebeschrijving op je Apple-smartwatch, die per bocht vertelt waar je heen moet.

Google Maps op de Apple Watch is uitgebreid genoeg om hem in verschillende situaties te kunnen gebruiken. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken wanneer je zelf achter het stuur zit, dan krijg je vanzelf te horen wanneer je een bepaalde bocht moet nemen. Handig voor wanneer je geen ingebouwd navigatiesysteem hebt of de accu van je smartphone wil gebruiken voor andere dingen. Bovendien: als je achter het stuur zit en je je handen gewoon op het stuur laat rusten, dan hoef je je ogen ook niet heel ver van de weg de weg af te houden om toch te kunnen zien welke bocht je nou precies wel of niet moet nemen.

Klik/tap voor groter. (Afbeelding: AppleInsider)

Google Maps op de Apple Watch is terug

Je Apple Watch in combinatie met Google Maps gebruiken kan natuurlijk ook wanneer je niet achter het stuur zit. Je kunt de routebeschrijving namelijk ook gebruiken wanneer je ergens naartoe loopt of wanneer je gebruikmaakt van het openbaar vervoer. Een routebeschrijving op je smartwatch volgen is een prima alternatief, aangezien je dan niet constant je telefoon hoeft vast te houden of de accu van dat apparaat heel snel leeg ziet lopen.

Google laat wel weten dat je geen custom bestemming op je Apple Watch kunt invoeren wanneer je gebruikmaakt van Google Maps. De bestemming dien je eerst in te vullen op je gekoppelde iPhone, die vervolgens de informatie doorstuurt naar je slimme horloge. Wat wel mogelijk is, is een bestemming vooraf instellen. Denk dan aan je huisadres of je werk. Die kun je vanaf je Apple Watch selecteren zonder dat je telefoon dan aan te pas komt. De beloofde ondersteuning werd in augustus aangekondigd.

Je vindt Google Maps hier in de App Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Maps maakt officieel zijn comeback op de Apple Watch
Sluiten