Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 16 nov 2017

Google Maps wordt persoonlijker en kleurrijker dankzij update

Google Maps wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Er zijn al wel wat mogelijkheden om je routeweergave op de app te personaliseren. Toch is dit nog vrij beperkt. Daar gaat Google verandering in brengen.

Google Maps wordt persoonlijker

Het techbedrijf heeft nu in hun blog laten weten dat Google Maps een update krijgt, waardoor de app een nieuwe look krijgt die jouw wereld zoals die er op dit moment uit ziet reflecteert.

Het bedrijf laat in de blog weten dat het rijden, navigeren, transit en explore maps wordt ge-update. De vernieuwingen in de app moeten er voor zorgen dat Maps de informatie die het meest relevant is voor jou op dat moment highlight. Zo zie je straks bijvoorbeeld wanneer je aan het wandelen bent wellicht geen tankstations meer op je maps, maar wel de dichtstbijzijnde bioscoop of café.

Google Maps
Via Google

Herkenbaarder en gebruiksviendelijker

Naast een meer gepersonaliseerde weergave van de kaart krijgt Google Maps ook een nieuw kleurenschema met nieuwe icoontjes. Deze moeten het gemakkelijker maken om plaatsen als een café, ziekenhuis, museum of kerk te herkennen. Google gebruikt bijvoorbeeld de kleur oranje voor plekken waar je kunt eten en drinken; dus ben je op zoek naar een restaurant dan open je Google Maps en kun je snel een oranje icoontje in de buurt spotten. Benieuwd naar de verschillende icoontjes? Je kunt ze op Googles blog bekijken.

Google Maps
Via Google

 

De vernieuwde Maps zal in de aankomende weken worden uitgerold voor elke Google-app en iedere andere service die gebruik maakt van het platform, zoals Assistant, Search, Earth en Android Auto. We zijn benieuwd of ze ook een speciaal icoontje hebben ontwikkeld voor deze bijzondere ontdekking op Google Maps.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Maps wordt persoonlijker en kleurrijker dankzij update
Sluiten