Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Cars 17 dec 2019

Google Maps: nieuwe slimme functie voor eigenaren van elektrische auto

Op zoek naar een oplaadpunt voor je elektrische auto? Daar helpt Google Maps je vanaf nu een handje bij, dankzij een handige nieuwe functie op de app.

Eerder dit jaar voegde Google al oplaadpunten toe aan Maps. Wat er dan nu nieuw en anders is? Je kunt nu precies welk oplaadpunt geschikt is voor jouw autostekker.

Google Maps laat de juiste oplaadpunten voor jouw elektrische auto zien

In de buurt van waar je woont weet je natuurlijk wel waar je moet zijn om je elektrische auto op te laden. Maar ben je bijvoorbeeld weg voor werk, of op vakantie, dan kan het zijn dat je een aantal rondjes moet rijden voordat je de juiste oplaadpaal hebt gevonden. Wie op zoek is naar een oplaadpunt voor zijn elektrische auto hoeft nu dus niet meer rond te rijden om de juiste te vinden. Die filtert Google er namelijk zo voor je uit.

Tesla Model 3 review laden
Tesla aan de oplader (Bron: Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Google Maps biedt nu de optie om in te stellen welke oplaadpunten met welke aansluiting je voorkeur hebben. Zo zoek je gericht naar het oplaadstation waarmee die jouw auto ook daadwerkelijk kan opladen. Als je Maps opent dan zie je gemakkelijk waar het dichtstbijzijnde oplaadpunt is waar jouw autostekker in past. De stekkers die Maps herkent zijn J1772, CS (Combo 1), Type c, CCS (Combo 2), CHAdeMO en Tesla. Dit zijn de autostekkers die het meest voorkomend zijn in de elektrische auto’s die vandaag de dag op de wegen rijden. In de instelling op Maps kun je ook gemakkelijk je voorkeur aanpassen, mocht je een andere elektrische auto gebruiken dan voorheen.

Google Maps
Google Maps (Afbeelding: Google)

Niet de enige app met deze functie, maar wel handig

Google Maps is niet de enige app die deze functionaliteit heeft. Zo kun je deze informatie bijvoorbeeld ook op een app als PlugShare vinden. Toch is het handig dat deze functionaliteit is toegevoegd aan de Maps-app, omdat deze app veel gebruikt wordt. Dat scheelt je weer een extra installatie van een andere app.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Maps: nieuwe slimme functie voor eigenaren van elektrische auto
Sluiten