Google Maps: nieuwe functie waar Star Wars-fans van zullen smullen

Google Maps heeft een nieuwe toevoeging waar Star Wars-fans vast blij van worden. De nieuwe functie werd ontdekt door een fanatieke Reddit-gebruiker.

Als je in Maps nu van planeet naar planeet gaat dan krijg je een nieuwe animatie te zien. Die doet erg denken aan de manier waarop Star Wars’ Millennium Falcon hyperspace in springt.

Star Wars Hyperspace-animatie op Google Maps

Ben je geen Star Wars-fan? Of heb je de films nog niet eerder gezien? Dan zal de bovenstaande referentie je niks zeggen. Maar het is hoe dan ook geinig om de nieuwe functie op Google Maps eens te bekijken.

Het bedrijf heeft het al sinds 2017 mogelijk gemaakt om de ruimte te verkennen op het platform. Dit dankzij een samenwerking met NASA en de European Space Agency. Als je ver genoeg uitzoomt en de satellietweergave hebt ingeschakeld, dan krijg je de optie om meerdere locaties te verkennen. Die verschijnen in een menu aan de zijkant van je scherm. Daarin vind je bijvoorbeeld Mars en de maan. Dit is waar je nu de nieuwe animatie vindt, die je van planeet naar planeet transporteert. Klik op een van de planeten die je in het menu ziet staan en je zult zien wat we bedoelen.

Mark Hamill Star Wars
Mark Hamill wacht op je in de ruimte Bron: The Walt Disney Company

Een kijkje in de ruimte vanuit je luie stoel

Op Google Maps kun je een aantal exoplaneten in ons zonnestelsel bekijken. Daarnaast kun je ook een aantal van Saturnus’ ringen bekijken. Deze data werd verzamelt door het ruimteschip Cassini tijdens een 20-jaar durende reis in ons zonnestelsel. Ook kun je een kijkje nemen op de Rode Planeet. Dit is te danken aan de Mars Rover, die een aantal gedetailleerde close-ups van Mars heeft gemaakt. Hop van planeet naar planeet geheel in Star Wars-stijl.

Mars NASA
Mars (Bron: NASA)

Dus mocht je het zo 1, 2, 3 nog niet zien gebeuren dat je een commerciële trip naar mars gaat maken met Elon Musk? Dan kun je op Google Maps alsnog zien hoe het ‘leven’ op mars er uit ziet. Dan zie je direct dat je niks mist als je met je voeten op aarde blijft.

Reageer op artikel:
Google Maps: nieuwe functie waar Star Wars-fans van zullen smullen
Sluiten