Mark Hofman
Mark Hofman Apps 13 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Google Maps moet deze nieuwe Waze feature binnenkort echt hebben!

Google Maps is zonder twijfel een van de populairste navigatie-applicaties van de markt. Maar uiteraard niet de enige. Naast Apple Kaarten en de TomTom applicatie, kunnen smartphonegebruikers ook los met Waze. En die laatste is voorzien van een nieuwe feature, die Google Maps binnenkort ook echt zou moeten hebben.

Waze heeft namelijk een extra stukje veiligheid voor bestuurders ingebouwd. Wanneer jij in de buurt van een spoorwegovergang bent, dan krijg jij daar melding van. Uiteraard alleen wanneer je deze ook echt passeert. En dat is een stuk handiger dan je misschien zou denken.

Google Maps moet Waze functie overnemen

Waze is populair onder weggebruikers. Dat komt voornamelijk omdat de applicatie, die net als Google Maps ook in bezit is van Google, informatie van gebruikers toepast. Hierdoor krijg je toegang tot relevante informatie die constant bijgewerkt wordt. Zo weet je bijvoorbeeld waar een flitser staat, waar een auto met pech staat of waar je een spoorwegovergang tegenkomt.

In de aankondiging maakt Waze bekend dat het gaat om een unieke functionaliteit die vooral bedoeld is om de veiligheid van bestuurders te waarborgen. Zo helpt de functionaliteit je om geduldig en netjes te blijven wachten bij een overgang. Dat doet Waze door de risico’s van het doorrijden aan je voor te leggen. Het is een functionaliteit die de Amerikaanse Senaat en de Us National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) heeft neergelegd bij Waze. Dit om het aantal verkeersongevallen rondom spoorwegovergangen te beperken.

Waze Google Maps
De nieuwe functionaliteit (Afbeelding: Waze)

De functionaliteit rolde eerder al uit in de Verenigde Staten, België en Canada. Daar komt een internationale uitrol vandaag bij. Iedereen die de Waze-app gebruikt, heeft dus toegang tot de functionaliteit. Waze rolt de nieuwe feature uit en die is direct beschikbaar voor zowel Android als voor iOS.

De kans is groot dat Google Maps binnenkort een zelfde soort feature krijgt. De twee applicaties worden vanuit hetzelfde bedrijf ontwikkeld en veiligheid is ten alle tijden belangrijk. Google Maps zou er dus goed aan doen om spoorwegovergangen ook in zijn app uit te rollen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Maps moet deze nieuwe Waze feature binnenkort echt hebben!
Sluiten