Ilona Braam
Ilona Braam Apps 27 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Google maps krijgt nog een broodnodige Waze feature

Ruim een week geleden schreven we al over het feit dat sommige gebruikers in Google Maps opeens twee langverwachte Waze features erbij hadden gekregen, namelijk informatie over flitspalen en de maximumsnelheid. Google lijkt echter on-a-roll te zijn en lijkt bezig te zijn met nog een feature, die we van zijn Waze app kennen. Onlangs deelde  Reddit gebruiker “Pixel 2” een Maps screenshot, waarop te zien is dat we in de toekomst mogelijk ook incidenten kunnen doorgeven.

Meer input Google Maps gebruikers

Zoals je weet werkt de Waze app voor een groot deel met informatie die gebruikers zelf met elkaar delen. Denk bijvoorbeeld aan de locatie van flitspalen, controles en ongelukken. Het is een slimme manier om behoorlijk wat info in de app te krijgen en gebruikers zelf lijken ook enthousiast te zijn om hun steentje bij te dragen. Het ziet ernaar uit dat ook Google Maps deze kant op gaat en niet meer alleen info van Google zelf zal laten zien.

Google Maps

Ongelukken en snelheidscontroles

Op de screenshot zien we een plus icoontje, waar je op zou moeten tappen om als gebruiker informatie door te geven aan Google. Er zijn twee soorten incidenten te zien om door te geven, namelijk een ongeluk of een snelheidscontrole. Toch twee belangrijke dingen om te weten als je onderweg bent en het is even afwachten wanneer we allemaal met de feature aan de slag kunnen. Het lijkt erop dat Google de feature aan het testen is en hopelijk rollen ze deze binnenkort uit naar de rest van de gebruikers. Het feit dat de Waze feature is gespot is echter geen garantie dat hij er snel aan zit te komen.

Google Maps helpt je overigens niet alleen om op straat te navigeren. Tegenwoordig helpt de app je ook gewoon uit de brand als je de weg kwijt bent op Schiphol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google maps krijgt nog een broodnodige Waze feature
Sluiten