Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn Tech 11 december 2017

Dankzij Google Maps word je nooit meer op het verkeerde station wakker

Google Maps wordt nog functioneler en wordt officieel (door ons) tot reisassistent benoemd. De service gaat jou namelijk vertellen wanneer het tijd is om uit te stappen wanneer je met de trein of bus reist.

Google Maps wordt nog handiger

Reizen met het openbaar vervoer kan voor de nodige stress zorgen. Vooral als je niet weet waar je exact heen gaat. Vooral met de bus is het niet altijd duidelijk welke haltes je voorbij rijdt. Daar gaat Google Maps iets aan doen.

google maps

Op dit moment wordt er een functie getest die vertelt wanneer je uit moet stappen. En dat is óók een verademing voor de slaperige reizigers. Want iedereen is wel eens in de trein in slaap gevallen en paar stations later wakker geworden, right?! Niet chill, vooral niet als het toevallig de laatste trein was.

google maps

Niet alleen de eindbestemming

Het idee is om niet alleen bij de eindbestemming een melding te krijgen. Google Maps gaat reizigers live op de hoogte houden. Dit zal in de app gebeuren, maar ook vanuit notificaties op
het home screen (startend bij Android-toestellen). De functie kun je aanzetten met een nieuwe start-knop die in de app wordt toegevoegd.

Techcrunch vertelt dat de functie op dit moment wordt getest en naar verwachting snel wordt uitgerold. Misschien heb jij ‘m al wel? Dan zul je in ieder geval niet meer bij de verkeerde halte uitstappen.

Wist je overigens dat je nogal bizarre beelden op Google Maps kunt tegenkomen? Zo leer je Moeder Natuur toch nog iets beter kennen.

Reageer op artikel:
Dankzij Google Maps word je nooit meer op het verkeerde station wakker
Sluiten