Ilona Braam
Ilona Braam Google 2 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Google Maps zet tegenwoordig populaire restaurant gerechten in de spotlight

Google is de laatste tijd behoorlijk bezig met het uitbreiden van zijn Maps app. Zo kregen we onlangs allerlei Waze-achtige features in de app, die je onder andere waarschuwen voor ongelukken en controles. Ook is de techgigant bezig geweest met het implementeren van augmented reality om voetgangers wat duidelijker de weg te wijzen. Een nieuwe toevoeging helpt je weer als je niet precies weet wat je wilt bestellen in een restaurant.

Google Maps en restaurants

Eerder was er natuurlijk al van alles in Google Maps te doen met betrekking tot restaurants. Zo kon de app je al helpen om bij het restaurant te komen en kon je van tevoren al reviews, ratings en foto’s bekijken. Maar wanneer je vervolgens in het restaurant zit, kan het soms alsnog lastig zijn om te kiezen wat je daadwerkelijk wilt eten. In elk restaurant blinken sommige gerechten uit, maar hoe weet je welke gerechten dat zijn?

iPhone voedsel

Overzicht populaire gerechten

Dat is precies waar de nieuwe Google Maps feature je mee gaat helpen. Ronnie Falcon, Google Maps product manager, legt in een Google blog post uit dat de nieuwe feature een uitbreiding is van de behoorlijke lijst aan informatie die de app nu al voor je heeft met betrekking tot restaurants. Een machine learning algoritme gaat hiervoor aan de slag en koppelt relevante namen van gerechten, die Google Maps gebruikers hebben ingevoerd, met relevante foto’s en reviews. Uiteindelijk krijg je een mooi overzicht van de meest populaire menu items per restaurant en kun je meteen zien wat je krijgt voorgeschoteld.

Google Maps

Wie weet dat we in de toekomst ook een soort augmented reality feature krijgen, zoals die van de FoodStory app. Met deze app kun je voordat je uit gaat eten alvast bekijken hoe de gerechten van aangesloten restaurants eruit zien. Dat gebeurt niet via een foto, maar door middel augmented reality zodat je een driedimensionaler beeld krijgt van wat je kunt verwachten. Overigens kunnen Android gebruikers nu al aan de slag met de nieuwe Google Maps feature en zou de optie binnen de komende paar maanden ook in de iOS app verschijnen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Maps zet tegenwoordig populaire restaurant gerechten in de spotlight
Sluiten