Ilona Braam
Ilona Braam Apps 18 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom dit dorpje Google Maps het liefst zou willen verbannen

Als je niet precies weet hoe je ergens moet komen is Google Maps doorgaans de go-to app om je te loodsen naar je bestemming. Doorgaans werkt de app ook redelijk goed en kom je heelhuids aan waar je moet zijn. Maar zoals je waarschijnlijk zelf al hebt gemerkt, is Google Maps niet in elke stad even effectief.

Zo lijkt de navigatie app toch wat meer moeite te hebben met Parijs dan een tochtje in Utrecht. In het Italiaanse dorpje Baunei zou je al helemaal in de problemen komen met Google Maps. De app zou daar dusdanig slecht werken dat het dorp Maps het liefst zou willen verbannen.

Meer dan honderd gestrande toeristen

Google Maps zou het dorpje de afgelopen paar jaren behoorlijk wat extra werk hebben gegeven met het “redden” van gestrande toeristen. Het gaat namelijk om een heuvelachtig gebied met veel bergwegen en onherbergzame paden. Google Maps zou de toeristen doodleuk begeleiden naar wegen, waar ze vervolgens vast komen te zitten. Het klinkt bijna als het plot van een horrorfilm, waarin toeristen vervolgens op dubieuze wijze verdwijnen. Gelukkig is er niemand verdwenen (voor zover we weten), maar inmiddels moesten er de afgelopen twee jaar al 144 missies ondernomen worden om mensen te helpen.

Google Maps

Campagne tegen Google Maps

Salvatore Corrias, de burgemeester van Baunei, geeft aan dat er teveel kleine auto’s, sedans en soms zelfs terreinvoertuigen vast zijn komen te zitten op onbegaanbare paden. En dat allemaal omdat toeristen de aanwijzingen van Google Maps opvolgen. Inmiddels is de burgemeester een campagne gestart om mensen te ontmoedigen Google Assistant te gebruiken. Zo zijn er borden langs te weg verschenen om toeristen te waarschuwen tegen het gebruik van de app. Ook Google zelf is op de hoogte gesteld van het probleem en is aan het onderzoeken hoe ze hun Maps app kunnen verbeteren.

In de tussentijd krijgt Google Maps steeds meer features om je leven makkelijker te maken. Tegenwoordig kan de app je bijvoorbeeld helpen met het vinden van deelfietsen in grote wereldsteden krijg je alvast een sneak peek van populaire gerechten in restaurants.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Reageer op artikel:
Waarom dit dorpje Google Maps het liefst zou willen verbannen
Sluiten