Jelle van Es
Jelle van Es Tech 28 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Google Maps combineert OV met ride-sharing opties zoals de fiets

Google Maps is al een tijdje een uitstekende keuze wanneer je via het openbaar vervoer van punt A naar B moet komen. Het geeft naast de trein al goed aan welke tram of metro je moet pakken in een grote stad om zo nog minder te hoeven lopen vanaf het station. Maar binnenkort krijg je daarbij ook informatie op het gebied van andere opties zoals ride-sharing en het pakken van een OV-fiets.

Google Maps toont ride-sharing opties

Uiteraard wordt de update eerste in de Verenigde Staten uitgerold, waar je ook daadwerkelijk veel voordeel hebt aan het tonen van de verschillende opties. Dankzij de update krijg je te zien welke trein je moet pakken en vervolgens de keuze hebt om de bus te pakken, maar ook de optie om een Uber of Lyft te nemen. Bij dat laatste krijg je gelijk te zien hoeveel chauffeurs er normaal gesproken zijn rondom de plek van je aankomst en hoeveel dollar het ongeveer gaat kosten.

Google Maps
Google Maps (Bron: Yucel Moran)

Maar interessanter is dat je ook informatie krijgt over andere opties. Denk daarbij aan de OV-fiets zoals we dat in Nederland waarschijnlijk gaan krijgen. In de Verenigde Staten zal het daarbij voornamelijk gaan over de vele verschillende elektrische steppen die de grote steden overspoelen. Via Google Maps krijg je een goed beeld van waar je zo’n elektrische step kunt scoren en hoe lang het dan ongeveer duurt voordat je op de plaats van bestemming aankomt. Het grote voordeel van dit alles is dat je als consument een beter beeld krijgt over de opties van vervoer en zodoende nog beter kunt afstemmen wanneer je op de plaats van bestemming aankomt.

De update moet vandaag uitrollen, maar je zult daar in eerste instantie in Nederland nog niet veel van merken. Maar mocht je een keer in de Verenigde Staten zijn en daar een reis maken, dan heb je nu net wat meer vrijheid. En hopelijk komt er een update met de OV-fiets snel naar Nederland. Wil je meer lezen over Google Maps? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Maps combineert OV met ride-sharing opties zoals de fiets
Sluiten