Mark Hofman
Mark Hofman Tech 22 jan 2019

De weg kwijt op Schiphol? Google Maps helpt een handje!

Wie regelmatig de weg kwijt is, of veel naar onbekende plekken reist, zal Google Maps zonder twijfel vaak gebruiken. Maar waar de Nederlandse wegen vaak nog enigszins duidelijk zijn, is Schiphol misschien wel het grootste dolhof van ons land. Gelukkig heeft Google daar nu een oplossing voor. 

Google Maps op Schiphol te gebruiken

Navigatie-apps als Google Maps gaan je op steeds meer plaatsen de weg wijzen. Waar dit voorheen voornamelijk gebruikt werd voor straten en snelwegen, begeleid de app je tegenwoordig ook in gebouwen en winkelcentra. Om dat aanbod wat te vergroten komt Google met een nieuwe update voor haar navigatie-app. Vanaf nu wijst Maps je ook de weg binnen Schiphol. En dat is alles behalve overbodig.

Schiphol is namelijk op zichzelf al een dorp te noemen met een arsenaal aan gates, restaurants en ontvangsthallen. Maar wie regelmatig de weg kwijt is op de luchthaven, kan zichzelf eindelijk laten leiden door Google Maps. Een kaart van Schiphol is daar al enige tijd beschikbaar, maar het bepalen van je huidige positie was vrij lastig. Dit is door Wi-Fi positionering nu eindelijk gefixt.

De luchthaven heeft de kans aangegrepen om het bereik in de gehele luchthaven te verbeteren. Hierdoor is het makkelijker om bepaalde balies, controles en gates te vinden op je telefoon. Niet meer stressen omdat jij je vlucht gaat missen, maar gewoon kijken waar je heen moet en hoelang de wandeling gaat duren.

Google Maps Schiphol

Lelystad Airport en Eindhoven Airport behoren ook tot de Schiphol Group, maar wanneer en of deze luchthavens ook een verbeterd netwerk krijgen is op dit moment nog niet bekend.

Nog meer nieuwe features

Google heeft overigens niet alleen bovenstaande feature nieuw toegevoegd aan haar navigatie-app. De producent komt ook met een eigen variant van Flitsmeister. Vanaf nu is in de app te zien waar de flitspalen op de snelweg staan en wat de maximale snelheid is van de weg waar je op rijdt. Benieuwd hoe het er precies uit komt te zien? Check dan dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De weg kwijt op Schiphol? Google Maps helpt een handje!
Sluiten