Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 1 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Google Maps gaat je behoeden voor verkeersboetes

Je smartphone gebruiken als navigatiesysteem kan erg handig zijn, maar je loopt hierdoor wel het risico dat je de maximumsnelheid uit het oog verliest. Vandaar dat Amerikaanse gebruikers van Google Maps sinds kort het snelheidslimiet in de app te zien krijgen. Het goede nieuws is dat deze functie ook naar Nederland komt.

Snelheidslimieten in Google Maps

Mocht jij regelmatig je smartphone als navigatiesysteem gebruiken dan ben je misschien wel bekend met Waze. Dit is een applicatie die onder andere aangeeft hoe hard je mag rijden en of er omleidingen zijn.

Deze dienst begon als start-up maar is alweer een paar jaar in handen van Google. Het bedrijf heeft onlangs echter besloten om bepaalde functies van de app ook in haar eigen Google Maps te gaan verwerken.

Waze Google Maps

Als je voortaan aan het rijden bent en Google Maps open hebt staan, dan is rechtsboven de maximale snelheid te zien. Ook wordt je op de hoogte gehouden van eventuele flitspalen.  Gebruikers die er een signaleren kunnen dit namelijk doorgeven om zo anderen weer te waarschuwen. Altans, als ze in het bezit zijn van een Android toestel. Het lijkt erop dat mensen met iOS deze mogelijkheid niet hebben, maar ze kunnen gelukkig wel de inzendingen van andere gebruikers zien.

Alhoewel een select groepje gebruikers al van de bovenstaande functies gebruik heeft kunnen maken wordt de update nu ook uitgerold naar andere landen. Waaronder Nederland.

Augmented reality

Naast het helpen van automobilisten blijkt ook dat Google voetgangers niet vergeten is. Er is namelijk ook een Google Maps update gepland die looproutes voorziet van Augmented reality aanwijzingen. Gebruikers krijgen hiermee pijltjes op het scherm te zien die ze de juiste kant op wijzen.

Het systeem lijkt vergelijkbaar met Pokémon Go. Om botsingen te voorkomen heeft Google er echter voor gezorgd dat het scherm automatisch donkerder wordt als gebruikers de smartphone te lang omhoog houden.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Maps gaat je behoeden voor verkeersboetes
Sluiten