Google Maps lost pakt tolwegen aan met nieuwe functie

Apps Jeroen Kraak 14 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Ga je op vakantie naar Frankrijk of verder zuidelijk? Dan komt Google Maps nu met de ideale functie die je reis net wat makkelijker maakt.

Autorijden is de laatste maanden natuurlijk een stuk duurder geworden door de hoge benzineprijzen. Wellicht wil je dus op andere manieren bezuinigen op je reis als je van plan bent om bijvoorbeeld met de auto naar Zuid-Europa te gaan. Google Maps pakt nu een grote irritatie aan op het gebied van rijden in het buitenland: tolwegen.

Google komt met nieuwe functie voor tolwegen

In Nederland hebben we maar een echte tolweg gelukkig. Je moet er natuurlijk niet aan denken om dagelijks in een lange rij op de A2 te staan om je tol af te tikken. In het buitenland is dat wel anders. Daar zijn tolwegen de normaalste zaak van de wereld. Als je op Google Maps je route plant naar bijvoorbeeld Frankrijk, zie je dat er tolwegen zijn en dat je ervoor kunt kiezen om deze te mijden. Vaak ben je dan langer onderweg als je die laatste optie kiest.

Google Maps richt zich via Android en iOS nu ook op je gezondheid

Als je echter toch de tolweg neemt, zie je wel wanneer je tolweg nadert. De grote vraag is echter hoeveel je precies moet betalen om toegang tot de weg te krijgen. Gelukkig heeft Google Maps nu eindelijk de oplossing. Het gaat nu ook de tolprijs tonen in Google Maps. Zo weet je precies wat je kwijt bent als je de snelste weg kiest. Zo kun je nog beter een keuze maken welke route je precies wil nemen.

Maakt Google Maps Instagram overbodig met nieuwe functie?
Altijd op de juiste plaats. (Afbeelding: Google)

Toch een grote maar

Google kondigde de functie al aan in april, maar nu rolt het bedrijf eindelijk de functie uit. Helaas is er nog wel een heel grote maar, want de functie is op dit moment nog niet actief in de landen om ons heen. Op dit moment is de feature alleen actief in de Verenigde Staten, India, Japan en Indonesië. Google zegt dat meer landen er snel bijkomen. Hopelijk geldt dat ook voor de landen om ons heen. Dan kun je in ieder geval jouw vakantie per auto nog beter plannen!

Ga je echter toch naar de Verenigde Staten of India en huur je daar een auto (of riksja)? Dan kun je zowel op iOS- als Android-versie de nieuwe functie gebruiken in Google Maps.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen