Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 22 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Google Maps vind je voortaan op een andere plek op je iPhone

Gebruik je vaak Google Maps en Translate op je iPhone? Dan kun je die apps voortaan ook op een andere plaats vinden. Wees maar gerust, je hebt er geen navigatiesysteem voor nodig.

Apple heeft natuurlijk een aantal geweldige apps op de telefoon, maar toch komt Kaarten nog steeds niet in de buurt van Google Maps. Ook vertalen werkt het best met Translate. Je kunt ze voortaan ook vinden op een andere locatie van je iPhone en daarvoor heeft Google een goede reden.

Google Maps en Translate ook anders te gebruiken

Als je Google Maps of Translate wil gebruiken op je iPhone, moet je hiervoor naar de website of de speciale apps afzonderlijk installeren. Dat hoeft voortaan niet meer, aangezien Google nu met een ideale oplossing komt. Nu vind je deze diensten in de Chrome-app.

Als je Chrome als browser gebruikt op je iPhone weet je hoe omslachtig het soms kan zijn als je een andere functie wil gebruiken. Als je bijvoorbeeld een restaurant zoekt, wordt de Google Maps-app geopend. Iets waar je soms echt niet op zit te wachten.

Dit geldt overigens niet alleen Google Maps. Ook vertalen met Translate of een gebeurtenis in Calendar toevoegen kan straks in Chrome zelf. Hiermee wordt de browser een stuk gebruiksvriendelijker.

Meer updates voor de iPhone in de maak

Overigens is dat niet de enige update die Google toevoegt op de iPhone. Binnenkort wordt ook Lens toegevoegd aan Chrome voor de iPhone. Net zoals op Android kun je straks ter plekke een foto maken om dan te identificeren wat het precies is. Nu moet je daarvoor nog de normale Google-app voor installeren. Deze functie moet de komende maanden verschijnen.

Google Maps iPhone
Maps in de Chrome-app voor iPhone. (Afbeelding: Google)

Toch betekent het niet dat Chrome alle functies van Google Maps en Translate overneemt. Voor de wat geavanceerdere functies moet je toch echt de speciale apps installeren. Denk bijvoorbeeld routebeschrijvingen of het beheren van de rest van je route.

Google komt natuurlijk niet zomaar met de verbeteringen van Chrome. Het wil hiermee de aanval openen op Apple’s browser Safari. Veel iPhone-gebruikers hebben Safari als hun standaardbrowser op de iPhone omdat deze naadloos samenwerkt met het apparaat. Door Chrome veelzijdiger te maken hoopt het dat iPhone-bezitters overstappen naar de browser van Google.

Hoe Google Chrome je productiviteit met één druk op de knop een boost geeft

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!