Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Apps 16 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Google Maps helpt je nu onmogelijke plaatsnamen uit te spreken

Wie graag naar het buitenland gaat zal blij zijn met de nieuwe featue op Google Maps. Google helpt je nu namelijk met het uitspreken van plaatsnamen. Dus straks spreek jij foutloos die ene onuitspreekbare Chinese plaatsnaam uit.

Als je de taal van een land niet kent is het soms moeilijk om een plaatsnaam juist uit te spreken. Al helemaal als de enige informatie die je hebt de geschreven naam is. Daarom heeft Google Maps een nieuwe text-to-speech feature aan Google Maps toegevoegd. Daarmee hoor je met een druk op de knop de juiste uitspraak van een plaatsnaam.

Google Maps helpt je plaatsnamen correct uitspreken

De nieuwe functie op Maps is te danken aan de integratie van Google Translate in Google Maps. Als je straks een plaatsnaam zoekt op Maps dan wordt die in twee talen weergegeven: de taal waarin je zoekt en daaronder de lokale taal.

Ben je heel taalgevoelig of spreek je wel een woordje over de grens? Dan is uitspraak waarschijnlijk geen probleem voor je. Wie wel moeite heeft met de uitspraak wordt ook een handje geholpen door Google. Ergens in deze maand wordt de speaker-knop namelijk toegevoegd. Die wordt weergegeven naast de lokale plaatsnaam. Als je daarop klikt dan spreekt de app via Google Translate de plaatsnaam uit in de lokale taal.

Wil je de weg vragen? Dan hoef je straks dus niet meer je smartphone aan iemand te laten zien. Zelfs niet als je in China of Japan bent, en de karakters je helemaal niks zeggen. Luister naar de app, oefen de naam een paar keer, en vraag de weg zelf.

Google Maps voor Android
(Bron: ANP / Henry Perks) (Afbeelding: ANP / Henry Perks)

Een slimme integratie met Google Translate

Een andere toevoeging is de ”Get more translations-knop die straks ook op je beelscherm staat. Daarmee wordt je automatisch doorgestuurd naar de Google Translate app. De talen die de app gebruikt worden bepaald door de instellingen van je smartphone. De functie wordt ergens deze maand uitgerold voor Android en iOS en ondersteunt 50 talen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Maps helpt je nu onmogelijke plaatsnamen uit te spreken
Sluiten