Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Apps 14 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Google Maps update: meer advertenties voor lokale ondernemingen

Of je het nou leuk vindt of niet: Advertenties op Google Maps zijn al lang niet meer nieuw. In de laatste update van Google Maps zal de focus van advertenties op de app meer gaan liggen op lokale ondernemingen.

Google komt net optijd voor de feestdagen met de nieuwe manier waarop advertenties worden weergegeven. Zo kunnen Maps-gebruikers straks gemakkelijker lokale winkels en andere ondernemingen vinden op de kaart.

Google Maps gaat lokale ondernemingen meer promoten

De kaartenservice van Google wordt voor veel meer gebruikt dan alleen het vinden van de weg. Zo gebruiken velen de service ook om bijvoorbeeld restaurants en winkels in de buurt te vinden. Dat maakt Google Maps een belangrijke app voor consumenten en voor lokale ondernemingen. Google heeft nu een aantal tools toegevoegd die deze kleine bedrijven helpen met hun vindbaarheid op de app.

De reden voor het toevoegen van deze tools is de enorme toename in zoekopdrachten naar lokale bedrijven rondom de feestdagen. Zo werden de termen ”Local” en ”Near me” in het afgelopen jaar 350 keer (!) vaker gezocht dan tien jaar geleden. Lokale advertenties kunnen aandacht trekken voor lokale ondernemingen. Google zal deze als pin laten zien op Google Maps. Als Google Map-gebruikers langs de locatie reizen dan laat Google de pin zien. Dit kan er voor zorgen dat de reiziger even een stop maakt bij een lokale winkel of een goede koffietent.

Google Maps
Bron: Unsplash / NESA by Makers (Afbeelding: Unsplash / NESA by Makers)

Ook nieuwe opties voor online- en in-store shoppen

Naast dat Google lokale advertenties meer zal laten zien, kan Google Maps lokale ondernemingen ook helpen met zogenaamde Shopping campaigns. Deze advertenties leiden de consument naar de website van het desbetreffende bedrijf. Daar kan de consument het product kiezen dat hij nu wil bestellen, of zelf in de winkel wil ophalen.

Het bericht van Google over de aanpassingen op Google Maps was eigenlijk bedoeld voor verkopers. Maar toch verklapte de blog wat informatie over de nieuwe functies voor de online kaarten-app voor zowel Android als op iOS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Maps update: meer advertenties voor lokale ondernemingen
Sluiten