Ilona Braam
Ilona Braam Apps 14 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Google Maps vs. Apple Maps: welke is beter?

Google Maps is al een tijdje de go-to app als je ergens heen moet en niet precies weet hoe je er komt.  In het begin hadden we natuurlijk een TomTom in de auto, maar waarom een extra apparaat gebruiken als je het ook gewoon met je smartphone kan doen? Zoals we weten heeft Apple zelf ook een Maps app. En hoewel deze steeds beter wordt, komt hij helaas toch nog niet in de buurt van zijn Google tegenhanger. Manifest besloot een enquête te houden om onder andere de twee apps te vergelijken. Hierin geven de vrijwilligers aan welke app ze het meest gebruiken en waarom. Aan de resultaten te zien, is er nog wat werk aan de winkel voor Apple.

Populairste Maps app

Als we kijken naar wat de populairste Maps app is, heeft Google duidelijk een grote voorsprong. Maar liefst 67 procent van de deelnemers gaat voor Google Maps, tegenover 11 procent voor Apple. Waze, welke ook van Google is, staat op een tweede plek met 12 procent. Op nummer vier vinden we tenslotte MapQuest met 8 procent.

Google Maps vs. Apple Maps

Waarom dan?

Uiteraard werd er ook even gekeken naar waarom mensen dan voor een bepaalde app gingen. Voor 25 procent hing de keuze af van de duidelijkheid van de instructies. 20 procent koos op basis van de beschikbare features. Een andere 20 procent vond weer de gebruiksvriendelijkheid van het design en de interface belangrijk. Voor 17 procent was het belangrijk dat je de beste routebeschrijving krijgt als je niet met de auto gaat. Ook was er een groep die nog nooit een andere navigatie app had gebruik en die nam 14 procent van het totaal in beslag.

Google Maps vs. Apple Maps

Waarvoor wordt de app het meest gebruikt?

In de Manifest enquête werd ook gekeken naar waarvoor de deelnemers hun navigatie app van keuze gebruiken. De meeste mensen, 36 procent, gebruiken de app om de route op te zoeken voordat ze vertrekken. 34 procent gebruikt de app om onderweg te navigeren en 30 procent van de deelnemers zoekt de route van tevoren op en gebruikt de app vervolgens ook nog om te navigeren.

Navigatie apps gebruik

Waar Google het goed doet met hun navigatie app, lijken ze toch wat te verzaken als het aankomt op de privacy van je emails. Hoewel ze zelf je mails niet meer lezen, doen ze er niks aan als derde partijen dat wel doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Maps vs. Apple Maps: welke is beter?
Sluiten