Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 11 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Google Meet komt met ideale functie waarmee het Zoom verslaat

Online vergaderen doen we nu meer dan ooit. Dan wil je wel dat alles het goed doet. Google Meet heeft nu een heel interessante optie toegevoegd.

We beeldbellen steeds meer sinds de coronacrisis. Dat moet wel omdat thuiswerken nu de standaard is. Dat zal voorlopig ook nog wel zo blijven, aangezien het Covid-virus nog steeds ronddwaalt over de hele wereld. Als je dan toch moet overleggen via een videoverbinding, wil je dat deze zo goed mogelijk is. Google Meet heeft daarvoor nu de ideale tool voor om ongestoord te praten.

Irritaties tijdens het videobellen

Als je videobelt herken je het vast wel. Je hoort op de achtergrond allerlei geluiden, zoals tikken op het toetsenbord of de hand die maar blijft blaffen. Of wat te denken van dat huilende kind van je collega, dat je er even aan herinnert dat jij nog even geen nageslacht wil. Het kan heel irritant zijn waardoor je elkaar niet of moeilijker hoort. Die geluiden zijn natuurlijk moeilijk uit te schakelen. Hoewel het onmogelijk lijkt, heeft Google daar nu toch een oplossing voor gevonden. Het komt met noise-cancelation tijdens online vergaderingen.

Google Meet lijkt de oplossing te hebben

Google noemt de oplossing de Cloud De-Noiser. Het programma is zelflerend waardoor het herkent wanneer geluiden niet bij het gesprek horen. De maker van het programma heeft bij Venture Beat al een demonstratie gegeven over hoe het werkt. Dat ziet er geweldig uit.

De nieuwe functie wordt op dit moment uitgerold voor klanten van G Suite klanten op het web. Later zullen ook iOS en Android volgen. Er is dus licht aan het einde van de tunnel van het videobellen. Nu is het maar te hopen dat andere programma’s dezelfde functie gaan ontwikkelen. Overstappen naar een een andere dienst zoals van Microsoft Teams naar Google Meet gaat niet zomaar in een bedrijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Meet komt met ideale functie waarmee het Zoom verslaat
Sluiten