Videogesprekken Google Meet laten tot 16 mensen zien in beeld

Google heeft geen goede staat van dienst als het om communicatiediensten gaat. Kan Google Meet daar mogelijk verandering in brengen? Dat moet nog blijken. Het is in elk geval duidelijk dat het bedrijf nu keihard werkt om de capaciteit van deze dienst uit te breiden.

Dat blijkt een statement die Javier Soltero, vice-president van Google, aan Reuters gegeven heeft. Soltero laat weten dat gebruikers van Google Meet vanaf nu tot zestien mensen kwijt kunnen in beeld van een gesprek. De verschillende videovensters worden dan in een raster weergeven. Daarmee lijkt de indeling van het scherm mogelijk wat op de indeling van Zoom. Dat werkt op zich, dus heel vreemd is dat niet. Echter, Zoom heeft nog steeds te kampen met privacyproblemen en de nasleep daarvan: niet iedereen is er gerust op die dienst te gebruiken.

Google Meet
Google Meet-website. (Afbeelding: Google / WANT)

Google Meet ondersteunt tot 16 mensen

In tegenstelling tot Google Meet ondersteunt Zoom wel tot 49 mensen in één keer in beeld. Het aantal mensen dat in totaal kan deelnemen aan zo’n gesprek ligt veel hoger. Mocht je het G Suite Enterprise-pakket hebben, dan kunnen tot 250 mensen zich aanmelden voor de videoconferentie. G Suit Business ondersteunt tot 150 mensen in één keer, terwijl G Suite Basic tot 100 mensen kwijt kan. Verder is het vanaf nu mogelijk een Meet-gesprek te starten vanuit Gmail; iets dat tot op heden ontbrak ondanks de Hangouts-integratie.

Met de aanpassingen hoopt dat sommige gebruikers overstappen van Zoom en gebruikmaken van Google Meet. Meet is niet een geheel nieuwe dienst, maar een nieuwe versie van het programma dat we voorheen kende als Google Hangouts Meet. In de afgelopen tijd is het gebruik van Meet in elk geval explosief gestegen: zo zijn er nu tot 25 keer meer gebruikers dan voor de uitbraak van covid-19. In de afgelopen weken is het gebruik van videoconferentieapplicaties over het algemeen flink toegenomen, doordat veel mensen thuiswerken.

Reuters

Reageer op artikel:
Videogesprekken Google Meet laten tot 16 mensen zien in beeld
Sluiten