Google Nest Wifi: 5 tips die je echt moet kennen!

De Google Nest Wifi is sinds deze week verkrijgbaar. De slimme router zorgt niet alleen voor goed internet, maar ondersteunt ook Google Assistent. Daarom kan je met de Nest Wifi ook je muziek bedienen of er een verhitte discussie mee te beslechten. Toch kan je nog veel meer met dit kleine apparaatje doen. Hier lees je vijf dingen waarvan je waarschijnlijk niet wist dat het mogelijk was.

Meerdere acties met één handeling

Iedereen die opstaat of naar bed gaat heeft zo zijn eigen routine. En met Google Nest Wifi kan je een deel van het werk dat in de routine zit overdragen aan Google. De Google Nest Wifi heeft daarvoor 6 presets, voor bijvoorbeeld het naar bed gaan. Maar je kan ook je eigen routine instellen op de Google Nest Wifi. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat de radio aangaat zodra je terugkomt van werk en na 10 minuten je favoriete podcast laat afspelen.

Verbinding maken met andere smart speakers

Met een paar smart speakers van Google kan je ze zo samen ombouwen tot surround sound installatie. Heb je naast een Google Nest Wifi een Chromecast, een ander Nest-toestel of een Home-toestel? Dan kan jij aan de slag.

Allereerst moet je de Google Home app openen en op het + -teken drukken in de linker bovenhoek. Druk vervolgens op ‘Add to home’ en daarna op ‘Create speaker group’. Nu hoef je alleen nog de gewenste speakers te kiezen die je wil koppelen. Geef de groep een naam en vergeet met ‘Save’ je werk niet op te slaan.

Google Assistant
Hey Google Afbeelding: (ANP / Ethan Miller)

Breng ‘Het eten is klaar!’ naar een hoger niveau

Nooit meer de longen uit je lijf te hoeven schreeuwen omdat je partner, broer of dochter boven of beneden is? Als je wederom naast een Google Nest Wifi een ander apparaat van Google hebt, is dat verleden tijd. Je kan namelijk vanuit het apparaat allerlei berichten sturen naar andere gekoppelde apparaten van Google.

Om dit te doen zeg je “Ok Google, Broadcast” tegen je Google Nest Wifi, om vervolgens jouw eigen bericht in te spreken. Google heeft hier allerlei voorgeïnstalleerde berichten voor klaar liggen. Als ouder is het daardoor mogelijk om met gemak iedereen wakker te maken, te roepen voor het eten of te zeggen dat je de deur uitgaat.

Google Nest Wifi als talenknobbel

Wil jij een nieuwe taal leren, zonder je daarbij aan de Google Nest Wifi te storen? Stel dan meerdere talen in op het slimme apparaat. Zo kan je wanneer je wilt je Engels, Frans of Japans opkrikken, maar ook lekker Nederlands praten wanneer jij dat wil.

Om een nieuwe taal toe te voegen, moet je de Home app te openen. Ga naar Instellingen en druk op ‘Meer instellingen’. Ga dan naar ‘Assistent’, vervolgens naar ‘Talen’ en tot slot ‘Voeg een taal toe’. Daar kan je uiteindelijk jouw taal kiezen die je will bijspijkeren. Wat je helaas niet kan doen, is meerdere talen in een zin spreken. Ganz jammer.

google nest wifi google home mini max
Andere smart home speakers van Google. (Afbeelding: Google)

In slaap vallen met regengeluiden

Hoewel het heien bij mij in de straat me altijd wakker maakt, zijn natuurgeluiden juist mijn favoriet om mee in slaap te vallen. Ook de Google Nest Wifi kan het geluid van bijvoorbeeld regen nabootsen.

Dat doet je door simpelweg “Hey Google, play the sound of rain” te zeggen. Na een tijdje, en hopelijk als je al slaapt, stopt hij vanzelf. Mocht je zeker weten dat het witte apparaatje stil is na een bepaalde tijd, dan kan je ook een sleep timer instellen.

De nieuwe Google Nest Wifi is verkrijgbaar voor 259 euro. De router is ook los te koop voor 159 euro, terwijl extra toegangspunten aan te schaffen zijn voor 139 euro.

Reageer op artikel:
Google Nest Wifi: 5 tips die je echt moet kennen!
Sluiten