Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 5 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Google Nest Wifi-routers nu te koop in Nederland en België

Google heeft laten weten dat Google Nest Wifi vanaf nu te koop is in Nederland en België. Dit is het nieuwe meshnetwerk van het bedrijf. Met een meshnetwerk in huis zorg je voor een beter bereik op plekken waar je wifisignaal normaliter moeite mee heeft.

Vier jaar geleden introduceerde Google het product Google Wifi op de Nederlandse markt. Dat is een simpel meshnetwerk waarmee je het bereik van je wifinetwerk snel en effectief kunt verbeteren. Eerder introduceerde de zoekmachinegigant al de opvolger van het systeem, namelijk Google Nest Wifi. Destijds was niet duidelijk wanneer het product naar Nederland zou komen, maar inmiddels is duidelijk dat je het systeem vanaf nu in Nederland en België kunt kopen.

Dit is Google Nest Wifi

Google heeft een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo luidt de belofte dat Nest Wifi twee keer zo snel is als Google Wifi en ook een bereik heeft die 25 procent groter is dan zijn voorganger. Ook is er gekeken naar het design. Meestal zien nodes voor meshnetwerken er niet heel aantrekkelijk uit, waardoor ze alsnog in hoeken of in kasten verdwijnen, maar dat heeft effect op het bereik. Met dit strakke design wil Google voorkomen dat dat gebeurt en het is dan ook de bedoeling dat je de punten in het openbaar plaatst.

Nest Wifi bestaat uit twee onderdelen: een router en een extra punt. De router sluit je aan op je modem en heeft twee ethernetpoorten, terwijl het punt elders neergezet wordt. Je kunt het systeem gemakkelijk uitbreiden met extra punten. Heb je al Google Wifi in huis? Geen probleem, beide systemen zijn met elkaar te combineren. Zo kun je je bestaande Google Wifi-netwerk dus uitbreiden met nieuwe Nest Wifi-punten. Die punten beschikken overigens niet over ethernetpoorten, maar wel over bluetooth.

Meer dan een Wifi-router

Verder is het zo dat Nest Wifi ook een ingebouwde speaker en microfoon heeft, waardoor je toegang krijgt tot de Google Assistent. Nest Wifi is dus ook een soort Google Home-product, waardoor je geen extra, slimme speakers hoeft te kopen voor het geven van stemcommando’s. Je krijgt toegang tot alles wat de Assistent te bieden heeft, maar ook tot nieuwe functies. Zo kun je snel een gastnetwerk opzetten, het internet tijdelijk onderbreken en opvragen hoe het nou zit met de snelheid van je meshnetwerk.

Bediening en installatie gaat dit keer via de Google Home-app en niet via de aparte app voor Google Wifi.

Prijs en beschikbaarheid

Google Nest Wifi is als duo pack te koop voor 259 euro. Dan haal je een router en punt in huis. De router is ook los te koop voor 159 euro, terwijl een los punt 139 euro kost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google (persbericht)

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Nest Wifi-routers nu te koop in Nederland en België
Sluiten