Google Nest Wifi: dit zijn de verbogen geheimen

De Google Nest Wifi is sinds deze maand verkrijgbaar. De slimme router zorgt niet alleen voor goed internet, maar ondersteunt ook Google Assistent. Daarom kan je met de Nest Wifi ook je muziek bedienen of er een verhitte discussie mee te beslechten. Toch kan je nog veel meer met dit kleine apparaatje doen.

In dit artikel zetten we drie dingen op een rij, waarvan jij het bestaan waarschijnlijk nog niet afwist.

Het onderscheiden van stemmen

De Google Nest Wifi kan jouw stem of bijvoorbeeld die van je partner herkennen. Daardoor kan het verschillende antwoorden geven op dezelfde vraag die voor jullie allebei handig kan zijn. Denk aan: ‘Welke afspraken heb ik vandaag?’ of ‘Hoelang duurt het om naar mijn werk te rijden?’

Om dit mogelijk te maken, gebruik je Voice Match. Vervolgens verbindt je jouw stem met de Google Nest Wifi, waardoor je antwoorden kan krijgen die specifiek op jou gericht zijn. Tot wel zes verschillende stemmen kan het witte apparaatje onthouden.

In slaap vallen met regengeluiden

Hoewel het heien bij mij in de straat me altijd wakker maakt, zijn natuurgeluiden bij mij favoriet om mee in slaap te vallen. Ook de Google Nest Wifi kan het geluid van bijvoorbeeld regen nabootsen.

Dat doet je door simpelweg “Hey Google, play the sound of rain” te zeggen. Na een tijdje, en hopelijk als je al slaapt, stopt hij vanzelf. Mocht je zeker weten dat het witte apparaatje stil is na een bepaalde tijd, dan kan je ook een sleep timer instellen.

Google Nest Wifi
De Google Nest Wifi in het wit (Afbeelding: Google)

Google Nest Wifi als talenknobbel

Wil jij een nieuwe taal leren, zonder je daarbij aan de Google Nest Wifi te storen? Stel dan meerdere talen in op het slimme apparaat. Zo kan je wanneer je wilt je Engels, Frans of Japans opkrikken, maar ook lekker Nederlands praten wanneer jij dat wil.

Om een nieuwe taal toe te voegen, moet je de Home app te openen. Ga naar Instellingen en druk op ‘Meer instellingen’. Ga dan naar ‘Assistent’, vervolgens naar ‘Talen’ en tot slot ‘Voeg een taal toe’. Daar kan je uiteindelijk jouw taal kiezen die je will bijspijkeren. Wat je helaas niet kan doen, is meerdere talen in een zin spreken. Ganz jammer.

De nieuwe Google Nest Wifi is verkrijgbaar voor 259 euro. De router is ook los te koop voor 159 euro, terwijl extra toegangspunten aan te schaffen zijn voor 139 euro. Heb jij er al een?

Reageer op artikel:
Google Nest Wifi: dit zijn de verbogen geheimen
Sluiten