Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Digital 16 nov 2019

Google News krijgt Beyond the Headlines-optie

Vorig jaar ging Google News al op de schop, waardoor het een service is geworden die daadwerkelijk de moeite waard is. En in 2020 krijgt de service een nieuwe optie in de vorm van Beyond the Headlines.

Dat heeft het bedrijf op zijn eigen blog laten weten. Met de nieuwe functie moet het voor gebruikers mogelijk zijn om verdieping te vinden achter een bepaalde kop van een artikel.

Google News komt met Beyond the Headlines

Het idee van Google News is dat de gebruiker de wereld beter begrijpt via nieuws dat door Google wordt aangemerkt als kwalitatief in orde, betrouwbaar en vermakelijk. Maar vaak heb je dan alsnog berichten die kort en krachtig zijn. Daar is op zich niks mis mee, maar soms wil je net als een krant een stuk verdieping lezen over een bepaald onderwerp. En daar moet Beyond the Headlines dan in gaan voorzien.

Google News
Google News met het gevoel van een krant (Bron: Juliana Malta)

Met de nieuwe functie wil Google naar eigen zeggen meer aandacht geven aan uitgevers die de moeite doen en tijd nemen om een uitgebreid stuk te bieden waar de lezer echt even de tijd voor kan nemen. Het zijn artikelen die je wellicht normaal gesproken niet snel tegen zou komen wanneer je gewoon op zoek bent naar snel nieuws. Wanneer je twijfelt of je wel genoeg tijd hebt, dan is het goed om te weten dat de dienst je een tool geeft die aangeeft hoe lang het duurt voordat je een artikel ongeveer uit hebt.

Beyond the Headlines van Google News maakt daarbij gebruik van het algoritme van Google News die er voor moet zorgen dat de juiste content vindt bij jouw zoektocht. De feature is nu al beschikbaar in de Verenigde Staten, maar moet begin volgend jaar ook in Nederland beschikbaar worden gesteld. Wil je meer lezen over alles dat speelt rondom Google? Bezoek dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Google News krijgt Beyond the Headlines-optie
Sluiten