Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 13 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Google Nieuws krijgt nieuwe indeling (maar is het beter?)

Waar we het vroeger nog alleen met de kranten en het journaal moesten doen zijn er tegenwoordig talloze manieren om nieuws te consumeren. Naast Facebook en Twitter zijn er ook veel mensen die hun nieuwtjes via Google nieuws vergaren. Deze manier is met name handig wanneer je nieuws over een bepaald onderwerp zoekt. De zoekgigant heeft onlangs echter aangegeven haar nieuwsfunctie binnenkort nog een tikje overzichtelijker te gaan maken.

Google gaat nieuwssectie vernieuwen

De nieuwssectie van Google is voor veel mensen de ideale plek om recente nieuwtjes over een bepaald onderwerp te vinden. Waarschijnlijk is dit ook de reden dat de zoekgigant het gedeelte gaat herindelen om het nog beter leesbaar te maken.
Google heeft namelijk via Twitter bekend gemaakt dat voortaan iedere nieuwtje een eigen box gaat krijgen, zodat ze minder snel ondergesneeuwd zullen raken in een zee van linkjes. Mocht jij willen weten hoe dit eruit ziet, dan kun je hieronder een preview bekijken:

Over the next couple weeks we’re rolling out a redesigned News tab in Search on desktop. The refreshed design makes publisher names more prominent and organizes articles more clearly to help you find the news you need. Check it out ? pic.twitter.com/xa2aZfO4Qd
— Google News Initiative (@GoogleNewsInit) 11 juli 2019

Het lijkt erop dat uitgevers van deze nieuwe indeling zullen profiteren, aangezien hun naam voortaan duidelijker uitgelicht zal worden. Daarnaast zal dit aangepaste design er ook voor zorgen dat de gehele headline zichtbaar gaat zijn in plaats van alleen enkele woorden.

Al zou het natuurlijk ook kunnen dat het hierdoor juist minder overzichtelijk wordt. Dit omdat er hierdoor hoogstwaarschijnlijk minder nieuwtjes per pagina kunnen worden weergegeven.

Afspeelknop in Chrome

Dit is niet de enige aankondiging die Google recentelijk heeft aangekondigd. Het bedrijf heeft namelijk onlangs ook speciale knop geïntroduceerd waarmee gebruikers kunnen achterhalen waar het geluid dat ze momenteel horen vandaan komt.

De betreffende functie nog niet toegevoegd aan de standaardversie van Chrome, maar gebruikers kunnen momenteel wel al een soortgelijke extensie downloaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Nieuws krijgt nieuwe indeling (maar is het beter?)
Sluiten