Google is bezig met een opvouwbare telefoon (of is het een boek?)

Er mogen dan enkele problemen zijn geweest rondom opvouwbare toestellen, maar dat weerhoudt fabrikanten er niet van om nog steeds dergelijke ontwerpen te ontwikkelen. Zo ook Google, die de ambitie heeft om een toestel te gaan maken dat uit meerdere bladzijden zal bestaan.

In mei werd bekend dat Google werkt aan een opvouwbaar toestel. Een recente patentaanvraag heeft echter uitgewezen dat het hoogstwaarschijnlijk zal gaan om een toestel dat maar liefst 8 OLED-schermen heeft. Aldus website LetsGoDigital.

Het betreffende toestel zou daarbij gaan werken als een boek waar als het ware ”doorheen gebladerd kan worden”. Iedere zijde van het papier zal uit een OLED-scherm bestaan. Daarbij zouden de batterij en de processor in de rand verwerkt zitten. Het klinkt wat ons betreft nogal vergezocht, maar weet gaat het wel de ideale manier zijn om E-books te lezen.

Google

Of het product daadwerkelijk in de verkoop zal gaan is nog maar de vraag. Dit mede omdat Google tot voorheen zelf geen schermen ontwikkeld heeft. Ze produceren dan wellicht smartphones, maar kopen de schermen hiervoor in bij andere partijen.

Opvouwbare schermen

Het lijkt erop dat smartphones en tablets met een opvouwbaar scherm de toekomst zullen gaan zijn. Naast Samsung en Huawei blijkt zelfs Microsoft met een dergelijk toestel bezig te zijn.

Dit terwijl zowel Samsung als Huawei problemen met hun opvouwbare toestel gehad hebben. Zo liepen de eerste testers van de Galaxy Fold tegen ernstige problemen aan en werd het toestel daardoor al snel uit de productie gehaald. Ondanks dat Samsung aangeeft dat het toestel er nog steeds gaat komen is het nog niet duidelijk wanneer dat precies zal zijn.

Hetzelfde geldt voor Huawei, dat haar Mate X toestellen ook uitgesteld heeft. Of dit te maken heeft met een technische fout of het handelsverbod met Amerika is echter nog maar de vraag.

Meer Google nieuwtjes zijn te lezen in het overzicht.

Reageer op artikel:
Google is bezig met een opvouwbare telefoon (of is het een boek?)
Sluiten