Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 19 apr 2018

Google wil je smartphone gebruiken als multiroom speaker

Als je thuis een feestje geeft is het fijn als je muziek in verschillende kamers gewoon doorspeelt, zodat het feest overal door kan gaan. Hiervoor bestaan er allerlei multiroom systemen, waarbij je verschillende speakers aan elkaar kunt koppelen. Er is echter een speaker die je dag en nacht bij je hebt, namelijk die van je smartphone. Google lijkt deze speaker in te willen zetten om een smartphonespeaker multiroom effect te creëren.

Mesh-netwerk met streamende smartphones

Dat blijkt uit een patent dat onlangs werd toegewezen aan de techgigant. Hierin wordt een mesh-netwerk beschreven tussen mobiele apparaten met als doel om gesynchroniseerd audio samen te streamen. Binnen het netwerk zou één toestel dienen als de regelaar van de muziek en de rest van de aangesloten toestellen zou fungeren als extra speakers. Het systeem zou ervoor zorgen dat de muziek op alle toestellen afgespeeld wordt op hetzelfde moment.

smartphone

Wel even speaker kwaliteit checken

Het zou best handig kunnen zijn om op deze manier het multiroom effect te bewerkstelligen, aangezien al je gasten waarschijnlijk toch wel hun smartphones bij zich zullen hebben. Je moet dan misschien wel even eerst een selectie maken tussen welke smartphones de beste speakers hebben. Google’s Pixel 2 toestellen en de LG G6 zouden hiervoor goede opties zijn.

Ook Google Cast feature?

Mogelijk zou Google er uiteindelijk ook voor kunnen kiezen om de multiroom feature toe te voegen aan het Google Cast systeem. Zo zou je bijvoorbeeld via je Chromecast muziek kunnen streamen naar verschillende smartphones. Bij de patentaanvraag zijn een een paar plaatjes ingeleverd, waarop te zien is hoe meerdere apparaten samen als één systeem werken terwijl ze dezelfde content streamen.

Google patent smartphone speaker netwerk

Niet de eerste keer

Google lijkt al een tijdje bezig te zijn met dit idee. Het is namelijk niet de eerste keer dat zo’n patent is opgedoken. In 2016 werd ook al een patent ingediend voor zo’n mesh-netwerk. Het nieuwe patent lijkt hierop voort te bouwen. Totdat het zover is zullen we het moeten blijven doen met normale speakers. De Sonos One kun je hier prima voor gebruiken en hij is meteen ook een slimme speaker. Als je een extra bijzondere Sonos One wilt, kun je gaan voor de limited-edition versie van het Deense design bureau Hay.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Google wil je smartphone gebruiken als multiroom speaker
Sluiten