Nog een Pixel leak: Google bouwt app die auto-ongeluk detecteert

Het Pixel 3 Made by Google event komt er weer aan. Tijdens het event, dat 15 oktober plaatsvindt, zullen een aantal nieuwe producten van Google worden onthuld, zoals de Pixel 4 en de Pixel 4 XL. Maar je hoeft al lang niet meer tot het event te wachten om precies te weten wat je te wachten staat.

Dankzij de vele leaks hebben we al een aardig beeld gekregen van de aankomende lanceringen. Een van de laatste leaks gaat over de Personal Safety app. Deze app detecteert botsingen en ongelukken met je auto en helpt je verder tijdens de noodsituatie.

Google bouwt Personal Safety-app

Google voegt een extra slimme app toe aan smartphones die je veiligheid in de auto moet vergroten. Volgens XDA Developers werkt het techbedrijf namelijk aan een Personal Safety app met zogenaamde ”car crash detection”. Met deze app kunnen de nieuwe Pixel-smartphones ongelukken herkennen.

De developers van XDA-developers ontdekten de nieuwe app doordat ze een nieuwe Plat Store listing zagen staan. De app, genaamd Personal Safety, is volgens de omschrijving een app voor Pixel-smartphones die je veilig houdt en het mogelijk maakt om direct contact te hebben met je noodcontacten.

Google Pixel
(Bron: Pexels. Foto door Taras Marenko)

De app is specifiek bedoeld voor het detecteren van auto-ongelukken. Als je smartphone detecteert dat je een botsing hebt gehad dan helpt hij je om het alarmnummer te bellen. Dankzij de emergency sharing-optie kun je direct een kort bericht en je locatie aan je noodcontacten doorsturen.

Wel of geen crash? Je Pixel smartphone helpt in geval van nood

Op de eerste (onofficiële) beelden van de app is te zien dat waneer er een crash is geweest, de gebruiker verschillende opties kan kiezen. Zo kan hij aangeven dat hij ‘OK’ is, of kan het noodnummer 911 direct worden gebeld. Wanneer de gebruiker kiest voor de optie ”I’m OK” vraagt de app wat er is gebeurd. Vervolgens kun je aangeven of er wel of niet sprake was van een crash, of alsnog het noodnummer bellen. Check de screenshots van de Personal Safety-app via deze link.

Pixel Personal Safety
(Bron: XDA-Developers)

Je las het inderdaad goed. Het noodnummer dat je kunt bellen is 911. De app wordt namelijk uitgebracht in de VS. Of en wanneer de functie ook beschikbaar komt in Europa is nog niet bekend. Misschien moeten we voor dat nieuws toch écht tot het Made by Google event wachten..

Benieuwd hoe je het event live kunt volgen? We leggen het je hier uit.

Reageer op artikel:
Nog een Pixel leak: Google bouwt app die auto-ongeluk detecteert
Sluiten