Ilona Braam
Ilona Braam Digital - Legacy 21 mrt 2019

Google Photos helpt je ruimte te besparen met ingebouwde comprimeer feature

Hoewel er tegenwoordig smartphones worden uitgebracht met maar liefst een terabyte aan opslagruimte, hebben veel gebruikers toch om de zoveel tijd te kampen met een gebrek aan ruimte voor hun nieuwe video’s, foto’s en apps. Android gebruikers kunnen in dat geval aan de slag gaan met een extra microSD-kaartje, maar er zijn ook andere foefjes die je kunt uithalen. Zo kun je bijvoorbeeld op je toestel Google Photos gebruiken om ruimte vrij te maken op je smartphone en tegenwoordig helpt de Google app Android gebruikers zelfs ook met het comprimeren van foto’s met een nieuwe feature.

Google Photos feature eerst in India

De nieuwe Google Photos feature is op het moment beschikbaar voor gebruikers in India en gaat onder de naam Express Backup. Het is op zich niet verrassend dat gebruikers in India eerst met de feature aan de slag kunnen, aangezien smartphonemakers altijd ruimtebesparende features en lichtere apps focussen op de Indiase markt. Denk bijvoorbeeld maar aan Instagram Lite en de Go versies van het Android besturingssysteem. Het idee is dat de gemiddelde gebruiker in India niet rondloopt met de nieuwste en snelste smartphone, maar eerder gaat voor midrangers en budget toestellen.

Google Photos

Express back-up modus

In ieder geval komt de nieuwe feature uiteindelijk ook naar het westen en dan kunnen ook wij gecomprimeerde back-ups maken van onze foto’s. Om de feature te gebruiken ga je vervolgens in de Google Photos app naar Settings > Back up & Sync en kies je voor Backup mode. Daar kun je voor de Express optie kiezen en als je hem selecteert, wordt dat je standaard instelling wanneer je een back-up van je foto’s maakt. Het betekent onder andere dat je foto’s gecomprimeerd worden naar 3 megapixel beelden en dat als je ze gaat printen, je ze beter niet groter kunt printen dan 15 x 20 cm. Dan krijg je namelijk de beste kwaliteit en als je groter gaat, zal het wat pixelig beginnen te worden.

Google Photos

Wanneer we de nieuwe feature ook daadwerkelijk in Nederland kunnen verwachten is nog onbekend. Maar waarschijnlijk duurt het niet al te lang meer.  Mocht je dan alsnog in de problemen komen met ruimte, is dit hoe je meer ruimte krijgt in Google Photos, Google Drive en Gmail.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Next Web

Reageer op artikel:
Google Photos helpt je ruimte te besparen met ingebouwde comprimeer feature
Sluiten