Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 8 mei 2018

Google Photos gaat nu nog slimmer met jouw foto’s om

Google Photos is wat ons betreft misschien wel de beste dienst die de zoekgigant biedt. Het brengt het beste van Google’s kunstmatige intelligentie samen. Creepy? Soms wel, maar bovenal is Google Photo ideaal.

Google Photos krijgt slimme update

Waarom dat het geval is, leggen we je in dit artikel uit. Daarin ontdek je wat Google’s fotodienst zo bijzonder maakt. Nu kunnen we een aantal slimme features aan dat rijtje toevoegen.

Google I/O 2018 is in volle gang. Dat is de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars van het bedrijf. Een van de meest indrukwekkende nieuwe features die het bedrijf onthulde, is de mogelijkheid om automatisch oude zwartwit-foto’s in te kleuren.

De kunstmatige intelligentie van het bedrijf weet middels machine learning precies welke kleuren nodig zijn. Althans, dat is het idee. Opeens komen je oude foto’s tot leven. Het is een proces dat normaal uren duurt en bakken met geld kost, maar nu dankzij de slimme software van Google binnen een paar seconden klaar is.

Google Photos

Het is wellicht een kleine feature, maar wel een feature die het pakket nog completer maakt. Verder kan Google Photos nu nog meer voorwerpen in je foto’s herkennen. Op basis van die informatie biedt de app je opties aan, genaamd Suggested Actions.

Google herkent bijvoorbeeld automatisch jouw vrienden op je foto’s. Je krijgt vervolgens automatisch aangeboden of je de foto’s met ze wil delen. Met een druk op de knop is het delen voltooid. Ook kunnen foto’s van documenten nu nog sneller en accurater omgetoverd worden tot een scan. Zelfs met belabberde foto’s is het resultaat verrassend leesbaar.

Google Photos Google Photos

Verder gaat Google Photos ook proactiever bewerkingen voor je foto’s suggereren. Denk aan de lichtbalans aanpassen, of het toepassen van een filter.

Tot slot komen er nieuwe API’s beschikbaar voor ontwikkelaars. Daarmee kunnen ze hun applicaties verbinden met Google Photos. De sharing-tools, zoekmachine en upload-functie van Google Photos kom je dan dus ook in andere apps tegen.

Dit artikel wordt nog bijgewerkt op basis van Google’s keynote

Reageer op artikel:
Google Photos gaat nu nog slimmer met jouw foto’s om
Sluiten