Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Digital 24 aug 2019

Met deze nieuwe Google Photos feature wordt je leven een stuk makkelijker

Hoewel er behoorlijk wat opslag/cloud apps bestaan voor je foto’s, blijft Google Photos één van de beste en meest populaire apps op de markt. Je krijgt gratis opslag en de app kan al je foto’s automatisch voor je indelen om later makkelijk weer terug te vinden. Zelfs in het iPhone kamp hebben behoorlijk wat gebruikers Google Photos en de app wordt deze maand zelfs nog een stukje handiger. Dankzij een nieuwe feature kan de applicatie namelijk nu ook teksten in je foto’s herkennen.

Google Photos OCR

Google Photos liet onlangs stilletjes via zijn officiële Twitter account bezig te zijn zijn met de uitrol van de nieuwe feature. Als reactie op een gebruiker die de feature al had gespot, lieten ze weten dat het mogelijk wordt om je foto’s te zoeken op basis van de tekst die erop staat. De applicatie krijgt namelijk Optical Character Recognition (OCR) en hiermee kan Google de teksten in je foto’s lezen. Dat betekent dat je niet alleen je foto’s makkelijker terug kunt vinden, maar dat het ook mogelijk wordt om teksten te kopiëren en plakken.

Google Photos
Bron: Google

Onmogelijke wachtwoorden en etiketten

Google geeft zelf als voorbeeld die onmogelijk te onthouden wifi-wachtwoorden, waarvan de meeste van ons waarschijnlijk wel eens een foto van hebben gemaakt. Maar zelfs met een foto is het alsnog een behoorlijk klusje om die onsamenhangende karakters in te vullen om verbinding te maken. Met de nieuwe feature zou je het wachtwoord ook gewoon even kunnen kopiëren. Daarnaast maken we ook wel eens foto’s van een computerscherm, als er bijvoorbeeld een vreemde melding is. En wat dacht je van stukken tekst uit een magazine, die je naar iemand wilt sturen, of  die onmogelijk kleine etiketten?

Zo werkt het

Om met de feature aan de slag te gaan scroll je eerst in Google Photos naar de desbetreffende foto. Vervolgens kies je voor de “Lens” feature en kun je de tekst op je foto highlighten en kopiëren. Het kan dat je de feature nog niet terugvindt in Photos, maar dat is een kwestie van even geduld hebben. Google is bezig met de uitrol en op een gegeven moment zou je hem moeten hebben. In eerste instantie wordt de OCR mogelijkheid uitgerold naar Android gebruikers, maar ook iOS en de webversie van de app zijn binnenkort aan de beurt.

Inmiddels weten we nu eindelijk ook wat de daadwerkelijke naam van Android Q wordt. Als je had gehoopt op een lekker klinkend dessert, hebben we helaas slecht nieuws. Het tijdperk van Marshmellows, taarten en lollies is helaas voorbij.

BGR

Reageer op artikel:
Met deze nieuwe Google Photos feature wordt je leven een stuk makkelijker
Sluiten