Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 19 jan 2018

Google Photos genereert automatisch een panorama, maar dat gaat niet altijd goed ?

Technologie helpt ons leven een stuk gemakkelijk maken, maar technologie maakt ons ook aan het lachen en huilen. We raken gefrustreerd als bepaalde soft- of hardware niet werkt. Dat geldt echter niet in dit voorbeeld. Een geautomatiseerde panorama van Google Photos is namelijk zo ingenieus te noemen dat wij niet kunnen stoppen met kijken (en lachen).

Google Photos maakt hilarische fout bij geautomatiseerde panorama

Google Photos is wat ons betreft een perfecte fotoservice. De dienst maakt een automatische back-up van je smartphonefoto’s, je krijgt ongelimiteerde data tot je beschikking en je kunt eenvoudig foto’s delen. Daarnaast kun je er ook nog animaties en collages mee maken. Meer tips en tricks lees je in ieder geval hier. Bij die mogelijkheden blijft het echter niet bij. Google Photos wordt steeds slimmer maakt zelf panorama’s.

Wanneer jij een aantal foto’s vlak achter elkaar hebt gemaakt voegt de dienst de beelden samen om jou van een prachtige panorama te voorzien. Een prima functie, alleen werkt dit systeem nog niet optimaal. Kijk maar eens naar onderstaande panorama van Reddit-gebruiker MalletsDarker ?.

google photos

Een bijzondere panorama van 3 foto’s

Wie is die reus tussen de sneeuw en bomen? Nee, ja, precies ja. Dit is niet helemaal lekker gegaan Google! Maar het heeft er in ieder geval wel voor gezorgd dat internet van deze mislukte panorama kan genieten. De panorama bestaat uit 3 foto’s: één foto met 2 vrienden, een besneeuwd landschap en een foto met bomen in de verte. Het eindresultaat mag er dus zijn.

Op Reddit beklagen ook andere gebruikers zich over de automatische panorama-generator. Het gaat vaker fout dan goed, dus mag het productteam van Google Photos hard aan de slag om deze functionaliteit te verbeteren. Over de andere functies zijn wij meer dan tevreden. Jij ook? Google Drive is overigens ook zo’n online dienst die heerlijk werkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Photos genereert automatisch een panorama, maar dat gaat niet altijd goed ?
Sluiten