Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 8 februari 2018

Valentijnsdag en meer: Google Photos voegt DIY filmpjes toe

Na Netflix speelt ook Google treffend op Valentijnsdag in. Google Photos maakt al automatisch films op basis van je foto’s. Vaak zijn het slechts veredelde slideshows met een muziekje eronder, maar toch is het altijd leuk om even te kijken. Al helemaal als het slimme systeem er automatisch gifjes van maakt.

Google Photos maakt filmpje voor ValentijnsdagĀ 

Nu kan iedereen zelf van dat soort filmpjes maken, binnen bepaalde thema’s. Een daarvan wordt nu uitgelicht vanwege Valentijnsdag: “Valentine’s Day Movie”. Door het thema te selecteren wordt er automatisch een romantisch filmpje gemaakt. Google Photo’s kiest uit je gesynchroniseerde foto’s automatisch de leukste foto’s van jullie twee. Jij hoeft enkel aan te geven om welke personen het gaat. Het slimme algoritme van de app snapt vervolgens precies op welke andere foto’s jullie ook samen staan. Althans, in de meeste gevallen.

Google Photos foto's Valentijnsdag

Met behulp van machine learning worden geschikte foto’s, muziek en andere details samengesteld. Het resultaat is vaak verrassend.. compleet. Je kunt de selectie en muziek overigens zelf nog achteraf aanpassen. Hieronder kun je een tof voorbeeld bekijken:

We zijn het ondertussen eigenlijk gewend, maar het blijft als je er over na denkt verbluffend dat dit kan. Geen mens komt er aan te pas, maar toch kan er een emotioneel geladen eindresultaat worden gemaakt. Google Photos kan namelijk analyseren wat je mooiste foto’s zijn, waar je lacht en wie je bent. Creepy? Een beetje.

Ben je nog niet in de Valentijnssferen? Dan kun je gelukkig ook uit andere thema’s zoals “Father’s Day Movie”, “In Loving Memory”, “Selfie Movie” en zelfs “Doggie Movie” kiezen. De nieuwe thema’s worden geleidelijk uitgerold, dus de kans is aanwezig dat je maar twee opties ziet. Via deze link kun je beginnen.

Google Photos foto's Valentijnsdag

In Amerika en Canada kun je nu overigens ook meteen een fotoboek bestellen, maar daarvoor moeten wij nog even geduld hebben helaas. Check ook deze tips en tricks rondom Google Photos die je nog niet kende.

Reageer op artikel:
Valentijnsdag en meer: Google Photos voegt DIY filmpjes toe
Sluiten