Mark Hofman
Mark Hofman Tech 4 okt 2018

Google Pixel 3 Event: dit kunnen we verwachten

Op dinsdag 9 oktober vind het Google Pixel 3 Event plaats in New York. We weten allemaal dat Google de nieuwe Pixel 3 aan gaat kondigen, maar daar blijft het niet bij. Wat kunnen we verwachten van het evenement? We zetten de belangrijkste punten voor je op een rij. 

Google Pixel 3 en Pixel 3 XL

Google gaat, zonder enige twijfel, de Pixel 3 en Pixel 3 XL aankondigen. Maar veel geheimen zal de producent niet meer voor ons hebben. Het volledige design is al te vinden op het internet en van de 3 XL is een hele unboxing video uitgebracht. We weten dus exact wat we kunnen verwachten van deze toestellen. Tenzij Google een spelletje met ons speelt.

De Pixel 3 XL heeft een notch in het scherm, net zoals de iPhone X en bijna elke andere telefoon uit 2018. Echter staat het scherm hierbij wel een klein beetje van de rand af. De notch is bij de Pixel 3 niet te vinden, aangezien deze voorzien is van bezels boven en onder het scherm.

De grote vraag is uiteraard wel hoe goed de camera van deze Pixel serie zal zijn. Bij de Pixel 2 en Pixel 2 XL was dat de grootste gewaardeerde feature. Beide toestellen zullen het met een enkele camera blijven doen. Echter is de camera van het vorige model nog steeds serieuze competitie voor fnieuwere smartphones, dus we zijn zeer benieuwd hoe dit bij de Pixel 3 gaat uitpakken. Op het gebied van opladen en oortjes zal er weinig veranderen.

Google Pixel Slate: Chrome OS laptop

Het lijkt erop dat oktober een prachtige maand gaat worden voor laptops en tablets. Microsoft kondigde dinsdag de Surface Pro 2 aan en ook Google gaat hun Google Pixel Slate aankondigen. De Chrome OS laptop zal het vervolg zijn van de Pixelbook Chromebook van afgelopen jaar. De Slate zal, volgens de geruchten, een perfecte combinatie moeten zijn tussen een tablet en een laptop. Iets wat we, onder andere met de Surface Pro, al eerder hebben gezien.

Derde generatie Chromecast

Na de tweede generatie Chromecast bleef het lang stil rondom het apparaat, maar Google kondigt op 9 oktober de derde generatie aan. Wie denkt dat de producent op dit gebied nog geheimen heeft, heeft het mis. Afgelopen week ging het mis toen een vestiging van Best Buy per ongeluk de derde generatie al verkocht aan een klant. Hierdoor weten we dat het apparaat qua design sterk veranderd is en is 4K ondersteuning, helaas, nergens te bekennen.

Geen Pixel Watch

Waar bovenstaande producten allemaal te verwachten zijn, weten we ook wat we niet kunnen verwachten. De hoop op een Google Pixel Watch was groot, maar werd eind augustus al de kop ingedrukt door de producent. Ze willen zich richten op het verbeteren van WearOS, waar smartwatches op draaien, voordat ze zelf met een eigen variant komen.

Google Home Hub

Afgelopen jaar ging Google groter en kleiner tegelijkertijd met hun smart speakers. De producent voegde de Google Home Mini en de Google Home Max toe aan de line-up. Dit jaar lijkt het erop dat de producent zich voornamelijk op display gebied probeert te ontwikkelen. De producent komt, zoals ook al is uitgelekt, met een Amazon Echo Snow achtige smart speaker.

Wat kunnen we nog meer verwachten?

Het mag duidelijk zijn dat veel van bovenstaande producten het daglicht al hebben gezien. Naast de Pixel 3 (XL), Home Hub, Chromecast en Pixel Slate, zullen we ook nog een paar kleine toevoegen zien. Daar zijn VR accessoires overigens geen onderdeel van. Die hoeven we tijdens dit event, net als de Pixel Watch, niet te verwachten. Wat we wel kunnen verwachten is een nieuwe versie van de Pixels Buds, een service waarmee je games in Chrome kunt streamen en een aangepaste vernieuwde versie van Google Clips.

Kortom: Google komt volgende week met genoeg dingen, maar heel nieuw zullen ze niet zijn. We hebben het meeste eigenlijk allang gezien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Pixel 3 Event: dit kunnen we verwachten
Sluiten