Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 27 nov 2018

Google Pixel 3 Lite: de grote nachtmerrie van Apple

Het lijkt erop dat de gloednieuwe Google Pixel 3 Lite van top tot teen is uitgelekt. Het toestel, wat de grote concurrent moet worden van de iPhone XR, ligt open en bloot voor het publiek. En wat blijkt? Google heeft een dusdanig sterk budgetmodel van hun Pixel 3 gebouwd, dat de mensen van Apple er zonder twijfel nachten van wakker gaan liggen. 

Google Pixel 3 Lite

Het lijkt erop dat de volledige Google Pixel 3 Lite is uitgelekt. Een geruchtenkanon is de wereld ingeschoten en lijkt alle details rondom het toestel onthult te hebben. Mocht deze lek daadwerkelijk waar zijn en de geruchten kloppen, dan hebben we met een bizar budget-toestel te maken. De goedkopere versie van de Pixel 3 (XL) is misschien wat minder op veel gebieden, maar de camera is net zo goed als bij de vlaggenschepen. En dat is indrukwekkend.

De Google Pixel 3 Lite lijkt te beschikken over een 5.56-inch IPS LCD display met een resolutie van 2220 x 1080 pixels. Dat zorgt er voor dat het scherm een stukje kleiner is dan de Pixel 3 XL, maar groter is dan de Pixel 3. Het scherm is niet alleen groter, maar draagt ook bijna dezelfde pixeldichtheid mee als zijn grotere broertjes. Door de software in het toestel, en de lens op de achterkant, is er op het gebied van de camera geen enkel verlies. Die maakt dus net zulke scherpe indrukwekkende foto’s als de Google Pixel 3 en de Pixel 3 XL.

Pixel 3 XL

Onder de motorkap is het overigens ook niet mis wat betreft de Pixel 3 Lite. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 670 processor en wordt daarbij ondersteund door 4GB aan RAM. Daarnaast is er 32GB aan opslagcapaciteit aanwezig en is het toestel afgewerkt met plastic. Dat is een groot verschil met de Pixel 3 (XL) welke met aluminium en glas gewapend is. Wel draait het toestel, net als zijn grotere broertjes, op Android 9 Pie.

Nachtmerrie voor Apple

Maar dit toestel is zonder enige twijfel een grote nachtmerrie voor Apple. De producent heeft met haar iPhone XR een toestel gemaakt die net onder de premium toestellen valt qua prijs, maar geen unieke ervaring weet te bieden. Google lijkt zich voornamelijk gericht te hebben op het maken van een toestel, met een high-end camerasysteem. Het scherm van de Pixel 3 Lite wijkt niet veel af van het echte werk en ook de interne specificaties zijn niet heel verkeerd. Apple heeft haar iPhone XR van een lompere look voorzien, maar gaat er op het gebied van specs niet zo zeer op achteruit. Echter kent dit toestel niet veel features die de iPhone XS en XS Max wel hebben. Door Google’s unieke camerasysteem in de Lite te stoppen, lijkt het hier wel redelijk de voorsprong op te bouwen.

Daarnaast verwachten we ook dat er, op het gebied van de prijs, ook veel te winnen valt voor Google. Hoeveel de Pixel 3 Lite gaat kosten weten we niet, maar Apple‘s kijk op een goedkopere telefoon tikt alsnog ruim de €800 aan. Meer dan de huidige Google Pixel 3 kost.

iPhone xr review

Verkoopcijfers van de iPhone XR vallen al tegen voor Apple en met de komst van de Pixel 3 Lite gaat dit alleen nog meer meer worden. Mits de geruchten waar zijn uiteraard.

Slash Gear

Reageer op artikel:
Google Pixel 3 Lite: de grote nachtmerrie van Apple
Sluiten