Mark Hofman
Mark Hofman Tech 14 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Google Pixel 3 Lite XL mogelijk gewapend met indrukwekkende specs

Een paar jaar geleden wist Google, met haar Nexus line-up, een budgetpubliek te bereiken. Iets wat het met haar huidige Pixel serie overigens niet meer weet te doen. Toch keert Google terug naar haar oude glorie met de Google Pixel 3 Lite en Pixel 3 Lite XL. Twee mid-range toestellen die niet alleen voorzien zijn van een lage prijs, maar ook nog eens van verdomd hoge specificaties. Althans, als we de nieuwe geruchten mogen geloven dan. 

Indrukwekkende specs voor Google Pixel 3 Lite XL

Ondanks het feit dat het in eerste instantie niet verwacht werd, komt Google toch echt met twee verschillende mid-range varianten van de Google Pixel 3. Dit doet de producent mogelijk met de Pixel 3 Lite en Pixel 3 Lite XL, al zijn deze namen alles behalve officieel. In eerste instantie werd verwacht dat de mid-rangers zouden beschikken over een Snapdragon 670 chipset, waardoor het prijskaartje laag werd ingeschat. Echter lijkt een nieuwe Benchmark van Geekbench roet in het eten te gooien en komen de toestellen toch met hogere specificaties dan verwacht.

Met codenaam Foxconn Pixel 3XL, wat overduidelijk niet de officiële naam is van de Lite, staat het nieuwe Google toestel in de Geekbench log. In de Benchmark kwamen flink wat interessante specificaties naar boven. Zo is het toestel niet voorzien van een Snapdragon 670 chipset, maar doet het haar werk met een Snapdragon 710 SoC. Daarbij komt ook nog eens 6GB aan RAM kijken, wat ervoor zorgt dat het toestel krachtiger is dan verwacht.

Google Pixel 3 Lite
Tegenover de Snapdragon 845 uit de Pixel 3 (XL) bieden de Lite (XL) toestellen geen enkele weerstand. Maar waar de vlaggenschepen van Google voorzien zijn van 4GB aan RAM, zal de Lite (XL) het op dat gebied wel gaan winnen. Uiteraard moeten we eerlijk toegeven dat Geekbench data makkelijk te manipuleren is en niets op dit moment dus vast staat. Maar als dit niet een Google Pixel 3 Lite XL prototype is met Android 9 Pie, wat is het dan wel?
Google maakt zich op om de Google Pixel 3 Lite (XL) in de eerste helft van 2019 te lanceren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Pixel 3 Lite XL mogelijk gewapend met indrukwekkende specs
Sluiten