Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 28 dec 2018

Meer details Google Pixel 3 Lite en Pixel 3 Lite XL opgedoken

Pas eind 2019 gaan we kennis maken met de onvermijdelijke Pixel 4 en Pixel 4 XL, gezien hun voorgangers nog maar net uit zijn. Waar de zoekgigant voorheen eens per jaar een flagship uitbracht, lijkt daar begin volgend jaar verandering in te gaan komen. De afgelopen weken lekte meermaals de Pixel 3 Lite.

Google Pixel 3 Lite en Pixel 3 Lite XL

Een budgetmodel dus. Althans, budget, de iPhone XR wordt ook een budgetmodel genoemd ondanks zijn flinke prijskaartje. Alles is relatief. Android Police, een doorgaans betrouwbare en goed ingelichte publicatie, heeft nu op basis van bronnen die bekend zijn met Google’s plannen meer nieuws.

Ze beweren dat Google maar liefst twee nieuwe smartphones uit gaat brengen. Dan hebben we het over de Pixel 3 Lite en de Pixel 3 XL Lite. Twee budgetmodellen die in de lente van 2019 gelanceerd gaan worden. Althans, als de geruchten kloppen.

Pixel 3 Lite

De laatste goedkopere mid-ranger die de zoekgigant uitbracht was de Nexus 5X in 2015. Apple bewijst met de iPhone XR dat ‘goedkopere’ modellen het echter anno 2018 nog steeds zeer goed kunnen doen.

We hebben al een paar vermeende prototypes van de Pixel 3 Lite voorbij zien komen. Ook zijn de vermeende specificaties al gelekt: een 5.5-inch scherm, de Snapdragon 670 of 710, 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. Aan de achterkant een 12MP camera en een 8MP camera aan de voorkant.

De Pixel 3 Lite XL heeft waarschijnlijk dezelfde specs onder de motorkap, maar dan met een 6-inch scherm. Hopelijk horen we meer tijdens het CES of het MWC, twee grote techbeurzen die in januari of februari plaats gaan vinden. Aan de andere kant organiseert Google normaliter zijn eigen evenementen, dus wellicht komt er binnenkort een uitnodiging voorbij…

Reageer op artikel:
Meer details Google Pixel 3 Lite en Pixel 3 Lite XL opgedoken
Sluiten