Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 9 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Google kondigt Pixel 3 en Pixel 3XL aan: iPhone-killers!

Google heeft zojuist tijdens het Pixel 3 Event de gloednieuwe Pixel 3 en Pixel 3XL aangekondigd. Volgens Google is de krachtigste camera in smartphone ooit, in de krachtigste smartphone ooit gezet. 

Google Pixel 3 en Pixel 3 XL aangekondigd

Tijdens het Google Pixel 3 Event heeft Google, zoals verwacht, de gloednieuwe Pixel 3 en Pixel 3 XL aangekondigd. De vorige smartphones zijn door platformen als Wired benoemd tot de beste smartphones van 2018. De druk ligt dus hoog voor Google.

Volgens het bedrijf hebben ze de verwachtingen meer dan waar gemaakt door de krachtigste smartphone camera, in de krachtigste smartphone te stoppen. Althans, dat claimt de zoekgigant.

Na maanden aan leaks wisten we eigenlijk al bijna alles over de nieuwe Pixels, maar toch wist het bedrijf nog te verrassen met opvallende features. De Pixel 3 is verkrijgbaar in Amerika vanaf 799 dollar met 64GB aan opslaggeheugen, de Pixel 3 XL voor 899 dollar. Voor 100 dollar extra krijg je 128GB aan opslaggeheugen.

Google Pixel 3 XL

Dankzij de dunnere schermranden hebben beide modellen een groter scherm. De Pixel 3 XL heeft een 6.3-inch scherm, waar de Pixel 2 XL een 6-inch scherm had. De Pixel 3 moet het doen met een 5.5-inch scherm, waar de Pixel 2 een 5.0-inch scherm had.

Opnieuw focus op camera’s

Vorig jaar scoorde Google met zijn Pixel-camera’s, die steevast als beste smartphonecamera in de industrie werden bestempeld. Zelfs beter dan de onlangs onthulde iPhone Xs. Het was dan ook te verwachten dat de zoekgigant ook dit jaar daar de nadruk op legt.

Pixel 3 XL

Toch blijft het bedrijf bij een enkele camera aan de achterkant, in tegenstelling tot veel concurrenten. Vorig jaar bewees het bedrijf al dat een enkele camera niet onder hoeft te doen voor dubbele of zelfs driedubbele camera’s, en dat lukt ook dit jaar weer.

Dat hebben de Pixel 3 en Pixel 3 XL vooral te danken aan hun slimme software en de Visual Core. Oftewel:kunstmatige intelligentie die automatisch jouw foto’s optimaliseert. Waar de concurrentie daar vooral luid over opschept zonder daadwerkelijk te innoveren, heeft Google vorig jaar bewezen dat software echt het verschil maakt.

Aan de voorkant is er wel een upgrade gedaan naar een dubbele camera. Een normale camera, en een wide-angle camera. Ideaal voor groepsfoto’s dus.

Voor het eerst kun je de nieuwe Pixels ook draadloos opladen, tot 10 watts. Daarvoor lanceert het bedrijf zijn eigen charging stand, de Pixel Stand. De toestellen herkennen dat ze op Google’s accessoire staan, en tonen dan bijvoorbeeld andere informatie. De Pixel Stand gaat 79 dollar kosten.

Om het draadloos opladen mogelijk te maken is Google overgestapt op een volledig glazen achterkant.

Dit artikel wordt bijgewerkt, refresh voor de laatste updates.  Alles weten over het Google Pixel 3 Event? Check dan deze pagina

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google kondigt Pixel 3 en Pixel 3XL aan: iPhone-killers!
Sluiten