Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 8 okt 2018

Oeps: Google Pixel 3 XL al te koop, review nu online

Leaks zijn een belangrijk onderdeel van de smartphonewereld. Sterker nog, fabrikanten lekken zelf indirect informatie om hype rondom aankomende toestellen te creëren. We kunnen ons echter geen toestel herinneren dat zo uitvoerig is gelekt als de Google Pixel 3 XL.

Google Pixel 3 XL nu al in de winkel

De onthulling van de Pixel 3 en Pixel 3 XL vindt pas morgenavond plaats. Toch lekte meer dan een maand geleden al een hands-on sessie, en als kers op de taart is de smartphone zelfs al te koop in Hong Kong.

Ja, dat lees je goed: officieel is de smartphone nog een groot geheim, maar in Hong Kong ligt het toestel al in de schappen. Een winkel genaamd Wah Phone Digital heeft een exemplaar dat omgerekend voor 2027 dollar verkocht wordt.

Google Pixel 3 XL Google Pixel 3 XL, Pixel 3

Het gaat niet om een kloon, want het IMEI-nummer klopt. De doos verraadt helaas niet nieuwe specificaties, naast de bevestiging van het 6.3-inch scherm en het modelnummer: G013C. In de doos zit verder een paar USB-C-oordopjes, een USB-C naar 3.5mm-dongle en een USB-C naar USB-A-dongle.

Daarnaast zit er natuurlijk een 18W-oplader in. Engadget heeft het exemplaar al bemachtigd, en zelfs al een complete video-review geplaatst. Uit hun tests blijkt dat het toestel een flinke 3732mAh batterij heeft, 6 procent groter dan de batterij van de Pixel 2 XL.

Wat kunnen we verder verwachten?

Onder de motorkap zit de Snapdragon 845. Aan de achterkant vind je een enkele 12.2MP camera, waar de concurrentie de show steelt driedubbele modules. Vergis je echter niet: de camera van de Pixel 2 XL verslaat zelfs de dubbele camera van de iPhone Xs. Google bewijst dat je met een enkele sensor en uitstekende software ver kan komen.

Google Pixel 3 XL Google Pixel 3 XL Google Pixel 3 XL Google Pixel 3 XL Google Pixel 3 XL / Google Pixel 4

Aan de voorkant zit een 8MP camera, plus dit keer een tweede sensor voor breedhoek-selfies. Ook is de Active Edge terug. Dat is een feature die het mogelijk maakt om acties uit te voeren door in je toestel te knijpen.

Maar goed, check vooral dus even de onderstaande video om de Pixel 3 XL in actie te bewonderen. Kan Google ons morgenavond nog verrassen? Dit zijn de andere gadgets die de zoekgigant naar verluidt nog gaat onthullen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WahPhoneEngadget

Reageer op artikel:
Oeps: Google Pixel 3 XL al te koop, review nu online
Sluiten