Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 25 jan 2019

‘Vermeende Google Pixel 4 toont specificaties in benchmarktest’

De derde generatie Pixel smartphones zijn nog maar net op de markt. Dan hebben we het natuurlijk over de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL. Ondertussen wachten we zelfs op de lancering van de mysterieuze Pixel 3 Lite, een toestel waarvan zelfs al een review is opgedoken.

Google Pixel 4 duikt op

Jup, echt een vreemd verhaal, hier lees je er meer over. De zoekgigant is terwijl wij op de Pixel 3 Lite wachten al druk bezig met het ontwikkelen van de Pixel 4. Nu lijkt het erop dat die smartphone voor het eerst zijn gezicht laat zien.

Althans, de specificaties van de Pixel 4. Er is namelijk een mysterieus toestel genaamd de ‘Google Coral’ voorbij gekomen op Geekbench. De Android smartphone is met de benchmarktool getest. Waarschijnlijk gaat het om een voorlopig prototype.

Onder de motorkap zit de Snapdragon 855, de meest krachtige Android-chip van dit moment. Hoogstwaarschijnlijk blijft dat voor de rest van 2019 zo. Daarnaast draait de Google Coral op Android Q, de onuitgebrachte volgende versie van Android. Rondom augustus of september wordt de update uitgerold.

Het toestel heeft 6GB aan werkgeheugen, wat een stuk meer is dan de 4GB waarmee de Pixel 3 en Pixel 3 XL het moeten doen. 4GB is al een stuk minder dan veel andere toestellen die nu al verkrijgbaar zijn, al zorgt de optimalisatie van Android ervoor dat het geen bottleneck is. Maar goed, 6GB is een welkome upgrade.

Lage score, tijd voor paniek?

De resulterende benchmarkscores pakken vrij laag uit, zoals je hieronder kunt zien. Daar hoef je echter geen drastische conclusies aan te verbinden. Geen reden tot paniek: het gaat hoogstwaarschijnlijk om een prototype dat verre van af is. Oftewel, tot oktober is er nog genoeg tijd voor verfijning, fixes en optimalisatie.
Google Cora benchmarktest

Reageer op artikel:
‘Vermeende Google Pixel 4 toont specificaties in benchmarktest’
Sluiten