Redactie
Redactie Smartphones 11 feb 2020

Google neemt grootste Pixel-ergenis eindelijk onder handen

Goed nieuws voor iedereen die gebruik maakt van een Google telefoon: er wordt gesproken over een nieuwe ‘Ultra Low Power Mode’. Er zijn namelijk aanwijzingen gevonden dat er een nieuwe besparingsmodus gaat komen. Het is een functie die als geroepen komt, want de accuduur van de Google Pixel 4 is zonder meer de achilleshiel van het toestel.

De nieuwe modus is opgemerkt door aangebrachte veranderingen in de code van de software van Google. Daarin duikt opeens ‘Ultra Low Power’ op. Hoewel er nog weinig concreets bekend is over deze nieuwe modus, moet het een echte merkbare verbetering zijn die nog meer batterij gaat leveren.

Google werkt aan extreme besparingsmodus

Bij de huidige besparingsmodus schakelt je scherm over naar een donker thema. Daarnaast draaien er dan een stuk minder apps op de achtergrond die om de aandacht vragen van je telefoon. Je levert op die manier dus al prestaties in voor een langere accuduur.

De nieuwe besparingstechniek gaat nog verder. Verwacht wordt dat het gelijkenissen gaat hebben met de ’emergency mode’ van Samsung. Deze modus zorgt ervoor dat je scherm zwart-wit wordt en je telefoon wifi en bluetooth uitschakelt. Kortom, er wordt alleen dat van je telefoon gevraagd wat pure noodzaak is. De modus past bij Google: zijn smartphones scoren juist met software hoge punten.

Google Pixel 4
Google Pixel 4. (Afbeelding: ANP / Justin Lane)

Mogelijke nadelen

Mocht je dus nog de hele avond door moeten met 10% batterij, dan kan deze modus uitkomst gaan bieden. Een kanttekening hierbij is dat het een modus kan worden die echt is gemaakt voor gevallen van nood. Bij de ‘emergency mode’ van Samsung wordt immers ook je mobiele data uitgeschakeld als je scherm uitstaat.

Wanneer en op welke manier deze modus geïntroduceerd gaat worden, is nog onbekend. Het zou kunnen dat Google de nieuwe besparingsmodus voor het eerst gaat tonen bij de introductie van de Pixel 4a, die dit voorjaar uitkomt. Mocht dat niet lukken, dan is het reëel dat de besparingsmodus in de proefversie van Android 11 komt te zitten.

Android Review

Reageer op artikel:
Google neemt grootste Pixel-ergenis eindelijk onder handen
Sluiten