Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Google 12 jun 2019

Google bevestigt geruchten: Pixel 4 design officieel onthuld

Een paar dagen geleden doken de eerste renders op van het, wel heel bijzondere, Google Pixel 4 design. Maar waar producenten normaal gesproken kneiterhard de kaken op elkaar houden, geeft de producent uit Amerika toe. Google bevestigt de geruchten en toont het officiële Pixel 4 design op Twitter. 

Google bevestigt geruchten en deel Pixel 4 design

Google heeft zojuist een afbeeldingen op Twitter gezet van de Pixel 4, de smartphone die het bedrijf pas aan het eind van dit jaar op de markt gaat brengen. Althans, dat is de verwachting omtrent het toestel. De afgelopen paar dagen wordt er overigens wel al veel gesproken over het design van het vlaggenschip, gezien het feit dat deze een aantal dagen geleden uitgelekt waren. Waar een producent normaal gesproken niets laat weten over geruchten en leaks, lijkt Google er vandaag wel op te reageren.

Op de officiële foto is duidelijk te zien dat er twee camera’s en een derde sensor op de achterkant van het toestel zitten. Deze zitten verwerkt in een, bijzonder, vierkant blok die we ook zagen verschijnen in de eerste renders van de iPhone 11. Wetende wat Google de laatste jaren met slechts 1 camera heeft bereikt, zijn de verwachtingen met een simpele tweet een stuk hoger gelegd. Het ziet er dus al veelbelovend uit, maar Google’s woorden maken de hype nog groter. “Wacht maar tot je ziet wat het kan doen,” luidt de tweet.

Wie overigens beter kijkt zal ook een soort gaatje in de rechter onderhoek van de module vinden. Het lijkt te gaan om een microfoon. Wat de camera-module verder allemaal te bieden heeft is uiteraard nog niet bekend. Het zou zomaar kunnen gaan om een tweede lens voor, bijvoorbeeld, portretten of groothoek foto’s. Maar wat misschien nog wel het meeste opvalt, is dat er nergens op de foto een vingerafdrukscanner te vinden is. Kortom: Google lijkt er, vanuit een eerste blik, helemaal voor te gaan.

Unieke aanpak voor geruchten

Het is geen geheim dat Google, op het gebied van zijn smartphones, moeite heeft met dingen verborgen houden. De vorige varianten van de Pixel-smartphones lekte al weken, soms wel maanden, voor de release uit. Nu afgelopen dagen het uitgelekte design van de Pixel 4 hét gesprek van de dag was, lijkt de producent de controle terug te pakken. Op een hele unieke, en naar ons idee toffe, manier.

Google Pixal 3a XL

Als Google besluit om de Pixel-lijn aan te houden qua releasedatum, zullen we rond oktober dit jaar het toestel moeten verwachten. En met een klein beetje hoop (zeg maar gerust heel veel) verschijnt het toestel ook in Nederland. Maar goed, dromen doen we als we slapen.

Reageer op artikel:
Google bevestigt geruchten: Pixel 4 design officieel onthuld
Sluiten