Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 11 feb 2019

Google Pixel 4 mogelijk voorzien van Apple iPhone XS feature

 Waar de onthulling van de Google Pixel 3 Lite nog plaats moet vinden, hebben we de eerste informatie rondom de Google Pixel 4 al lang en breed binnen. Echter weet een Android Open Source Project daar nog een schepje bovenop te doen. Als de informatie uit het project klopt, dan krijgt Google’s aankomende vlaggenschip te maken met een Apple iPhone XS (Max) feature.

iPhone XS feature in Google Pixel 4?

Waar de Google Pixel 3 (XL) vorig jaar al compleet was uitgelekt voor het Google Event nog moest beginnen, begint een zelfde verhaal te gelden voor de Pixel 3 Lite (XL). Voor het toestel überhaupt officieel is aangekondigd hebben we al verschillende foto’s, renders en leaks onder ogen gekregen. Als kers op de taart staat er zelfs al een review van het toestel online. Maar waar dit toestel dus nog officieel het daglicht moet zien, zijn we op het internet alweer bezig met de Google Pixel 4. Na het verschijnen van de eerste benchmark, van mogelijk een prototype, krijgen we nu te maken met een iPhone XS feature voor het vlaggenschip van Google.

Volgens informatie, die gevonden is door XDA Developers in een Android Open Source Project, lijkt het erop dat de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL een verbeterde Dual-SIM functionaliteit gaan krijgen. Zoals veel van jullie weten zorgt de Subscriber Identity Module, afgekort de SIM, ervoor dat je toestel een identiteit heeft. Daarnaast is er ook een ingebouwde variant genaamd de eSIM, waardoor deze al in het toestel verwerkt zit. De Google Pixel 2 en Pixel 3 ondersteunen allebei de varianten, maar dan wel in Single Standby. Dat betekent simpelweg dat je de één niet kan gebruiken wanneer de ander geactiveerd is.

Google Pixel 4 krijgt iPhone XS feature

Dat is anders dan het Dual Standby systeem die te vinden is in de iPhone modellen van 2018. Door de feature is het mogelijk om met je iPhone XS op de gewone SIM te bellen en tegelijkertijd met de eSIM een iMessage te versturen. Uiteraard is het niet mogelijk om met beide tegelijkertijd te bellen, maar alsnog is het een hele verbetering. Volgens de informatie van de ASOP pagina, wordt deze feature ook ondersteund voor de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL. Sterker nog: de functie wordt nu al intern getest op de Google Pixel 3, om het klaar te maken voor het nieuwe model van het vlaggenschip.

Wanneer de Google Pixel 4 (XL) op de markt verschijnt is uiteraard nog niet bekend. Producent Google zal eerst nog zijn Pixel 3 Lite en Pixel 3 Lite XL onthullen. Wanneer deze daadwerkelijk het daglicht zien, is op dit moment nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Google Pixel 4 mogelijk voorzien van Apple iPhone XS feature
Sluiten