Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 17 jan 2019

Google Pixel 4: Gelekt patent hint naar en toont randloos monster

Google’s nieuwste flagship heeft allesbehalve een randloos scherm. Zeker vergeleken met de concurrentie heeft de Google Pixel 3 XL namelijk vrij forse schermranden. Het leek er even op dat de zoekgigant met de randloze Google Pixel Ultra zou komen, maar dat bleek bij een gerucht te blijven. Biedt de Pixel 4 beterschap?

Google Pixel 4: randloos monster?

Een door Google aangevraagd patent hint daar wel naar. Het onlangs openbaar gemaakte document beschrijft een moderne smartphone zonder schermranden. Geen notch, kin, niks.

Google’s kenmerkende schermranden en stereo speakers zijn nergens te bekennen. In plaats daarvan zien we een scherm dat praktisch de complete voorkant bedekt, op een manier die we nog niet op een consumentenproduct hebben gezien.

Google Pixel 4 randloos design patent

Dat wijst er automatisch op dat de zoekgigant sensoren voor onder of in het scherm aan het testen is. Nergens is namelijk een slider-mechanisme te bekennen, zoals we wel van de OnePlus 7 verwachten. Samsung heeft al tech voor vingerafdrukscanners, speakers en misschien zelfs camera’s die verborgen kunnen worden in het scherm.

Aan de achterkant zien we de bekende setup met een enkele camera. Dankzij Google’s software-magie weet de Pixel 3 met een camera veel concurrenten met dubbele of zelfs driedubbele camera’s te verslaan.

Sterker nog, de achterkant doet eerder aan de Pixel 2 XL dan aan de Pixel 3 XL denken. Dat wijst erop dat dit patent al werd aangevraagd voor de lancering van de Pixel 3. Maar goed, voorlopig hebben we het simpelweg over een patent.

Een goede indicatie van waar de zoekgigant mee bezig is, maar allerminst een garantie voor de toekomst.

Reageer op artikel:
Google Pixel 4: Gelekt patent hint naar en toont randloos monster
Sluiten