Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 12 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Gelekte Google Pixel 4 renders onthullen nieuw design en opvallende feature

Google houdt het erg spannend wat leaks betreft. De Pixel 3, Pixel 3 XL en Pixel 3a lekten al ver voor hun lancering. Sterker nog, maanden voor de onthulling van de Pixel 3a kregen we al een review van het toestel onder ogen. Tijd voor de Pixel 4!

Tijd voor de Google Pixel 4 (XL)

Het jaar gaat snel voorbij, wat betekent dat oktober ook alweer in the picture komt. Tijd voor de opvolgers van de Pixel 3 en Pixel 3 XL dus! We hebben al een flink aantal leaks rondom de Pixel 4 en Pixel 4 XL voorbij zien komen. Inclusief  vermeende renders van beide toestellen.

Tof, maar nu wordt opnieuw duidelijk waarom je alle gelekte informatie met een flinke korrel zout moet nemen. Een nieuwe set aan gelekte renders spreekt namelijk alles tegen wat we tot nu toe hebben gezien. Normaliter zou je dan al snel concluderen dat deze nieuwe bron het fout heeft, maar we hebben het hier over @OnLeaks, een doorgaans zeer goed ingelichte leaker. Hij deelt niet zomaar beelden.

Google Pixel 4 Google Pixel 4

We zien een high-end toestel met een opvallende cameramodule aan de achterkant. Die is namelijk vierkant, precies zoals we al kennen van de… iPhone 11. Een toestel dat een maand voor de Pixel 4 zal worden onthuld, ergens in september.

Heeft Google goed gekeken naar de gelekte iPhone renders, of is dit puur toeval? De leaker benadrukt dat deze beelden gebaseerd zijn op schema’s van Google zelf, maar wel schema’s die vroeg in de ontwikkeling opgetekend zijn. Er kan dus nog het een en ander veranderen.

Google Pixel 4

De cameramodule huist minstens twee camera’s, misschien zelfs drie. Dat valt op, gezien Google de afgelopen jaren juist met slechts één sensor de concurrentie wist te overklassen. Concurrentie die juist pronkte met een bizar aantal sensoren.

Op de renders is ook geen vingerafdrukscanner te ontdekken. Dat wijst erop dat de module dit jaar in het scherm is verwerkt. Dat mag ook wel, anno 2019. Dezelfde bron bevestigt ook nog eens de zeer voor de hand liggende specs voor onder de motorkap: de Snapdragon 855 en 6GB aan werkgeheugen.

Project Soli?

Dan is er nog een vreemd gerucht, afkomstig van 9to5Google. Volgens hen is Google van plan om Project Soli in de Google Pixel 4 te verwerken. Dat is een experimenteel project dat de zoekgigant al in 2016 toonde aan ontwikkelaars.

Dat is een chip die ervoor zorgt dat apparaten op de millimeter af bewegingen kunnen registreren. Eerder werd de technologie al in een Levi’s jasje verwerkt, maar verder bleef het bij kleinschalige experimenten. Nu lijkt het er sterk op dat de innovatieve technologie zijn weg naar een echt consumentenproduct gaat vinden.

Op basis van de bewegingen die jij met de Pixel 4 maakt, zou Google bijvoorbeeld bepaalde menuutjes kunnen tonen. Dit gerucht wordt ook ondersteund door de nieuwste bèta-versie van Android Q, waarin een Pixel-specifiek stukje software verwijst naar een ‘aware sensor’.

?Check ook: iPhone XR 2 beschikt mogelijk over Apple’s beste accu ooit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gelekte Google Pixel 4 renders onthullen nieuw design en opvallende feature
Sluiten